Hamburger pie, cheeseburger do podziału!
zagłosuj teraz
Czy lubisz burgery? Czy lubisz ciasta? W takim razie pokochasz to połączenie! Jest to idealny przepis na odmianę od zwykłych przygotowań. Ten placek, który przypadnie do gustu zarówno młodszym, jak i starszym, może być spożywany samodzielnie lub podawany z mieszanką sałat. Odrobina świeżości nie zaszkodzi :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 9.79Euros€ (1.22€/porcja)
Materiały
- Forma o średnicy 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania30 min
- Rozwiń ciasto francuskie i umieść je na dnie formy. Nakłuć widelcem, a następnie posmarować spód sosem pomidorowym.
- Zrumienić cebulę na patelni, następnie dodać mięso mielone i podsmażyć.
- Umieść farsz w misce, dopraw solą i pieprzem i dodaj musztardę. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj drobno posiekane korniszony.
- Wlać masę do formy i wygładzić wierzch. Ułóż plasterki sera na wierzchu, aby przykryć całe mięso.
- Złożyć brzegi ciasta francuskiego nad nadzieniem, a następnie przykryć drugim ciastem francuskim. Wsuń brzegi pod pierwsze ciasto, aby uformować placek.
- Posmarować żółtkiem i posypać sezamem. Piec przez 30 minut w temperaturze 200°C.
- A teraz twój burger jest gotowy!
Obserwacje
Farsz: można go dostosować do indywidualnych upodobań (surowa cebula, boczek, brak korniszonów itp.).
Sos pomidorowy można zastąpić ketchupem, ale może to dodać dużo cukru do przepisu.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!