Jajka po szkocku - jajka panierowane po szkocku

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
30 min

Dlaczego nie spróbować szkockiej kuchni? Spróbuj naszych panierowanych jajek ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 3.88 (0.97€/porcja)

Materiały

  • Frytkownica

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania5 min

  • Jajka po szkocku - jajka panierowane po szkocku - Przygotowanie krok 1Jajka gotować na twardo we wrzącej wodzie przez 8 minut.
    Mięso kiełbasiane wymieszać z drobno posiekaną cebulą, posiekanym czosnkiem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.
  • Jajka po szkocku - jajka panierowane po szkocku - Przygotowanie krok 2Gdy jajka będą ugotowane, obrać je ze skorupek.
    Weź 1/4 mieszanki mięsnej i spłaszcz ją w dłoni.
  • Jajka po szkocku - jajka panierowane po szkocku - Przygotowanie krok 3Obtocz jajko w mące i połóż na spłaszczonym mięsie. Owinąć mięso wokół jajka. Zanurz powstałą kulkę w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.
  • Jajka po szkocku - jajka panierowane po szkocku - Przygotowanie krok 4Smażyć przez około 5 minut.
  • Jajka po szkocku - jajka panierowane po szkocku - Przygotowanie krok 5A teraz twoje szkockie jajka są gotowe!

Obserwacje

Gotowanie jajka: można skrócić czas gotowania, aby jajko było rzadkie po przekrojeniu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+