Jajka po szkocku - jajka panierowane w stylu szkockim

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
30 min

A może spróbujemy kuchni szkockiej? Spróbuj naszych panierowanych jajek ;-)

Składniki

4

Materiały

  • Frytkownica

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania5 min
  • Jajka po szkocku - jajka panierowane w stylu szkockim - Przygotowanie krok 1Gotować jajka na twardo we wrzącej wodzie przez 8 minut.
    Mięso kiełbasiane wymieszać z drobno posiekaną cebulą, posiekanym czosnkiem i musztardą. Doprawić solą i pieprzem.
  • Jajka po szkocku - jajka panierowane w stylu szkockim - Przygotowanie krok 2Gdy jajka będą ugotowane, obrać je ze skorupek.
    Weź 1/4 mieszanki mięsnej i spłaszcz ją w dłoni.
  • Jajka po szkocku - jajka panierowane w stylu szkockim - Przygotowanie krok 3Obtocz jajko w mące i połóż na spłaszczonym mięsie. Owinąć mięso wokół jajka. Zanurz powstałą kulkę w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.
  • Jajka po szkocku - jajka panierowane w stylu szkockim - Przygotowanie krok 4Smażyć przez około 5 minut.
  • Jajka po szkocku - jajka panierowane w stylu szkockim - Przygotowanie krok 5A teraz twoje szkockie jajka są gotowe!

Obserwacje

Gotowanie jajka: można skrócić czas gotowania, aby jajko było rzadkie po przekrojeniu.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: