Jajka po benedyktyńsku: idealny przepis na śniadanie!

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
20 min

Jeśli uwielbiasz brunch i pikantne śniadania, oto przepis, który powinien Cię uszczęśliwić: jajka po benedyktyńsku (lub "oeufs bénédictine" dla naszych kanadyjskich przyjaciół!). Połączenie angielskich babeczek, jajek w koszulce, bekonu i sosu holenderskiego z pewnością pobudzi Twoje kubki smakowe. Usta same rwą się do jedzenia! Zostawiamy Cię więc z krokami naszego przepisu ;-)


Składniki

4

Na jajka po benedyktyńsku:

Sos holenderski:

Szacowany koszt: 5.11 (1.28€/porcja)

Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min


Obserwacje

Jeśli chcesz, możesz dodać kilka skórek z cytryny do sosu holenderskiego, aby nadać mu dodatkowego smaku ;-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+