Oeufs cocotte z boczkiem i szczypiorkiem, szybki przepis
zagłosuj teraz
Jeśli szukasz szybkiego i łatwego przepisu, nie ma nic lepszego niż gotowane jajka! Są szybkie w przygotowaniu, a rezultat z pewnością zadowoli zarówno młodszych, jak i starszych. Jeśli chodzi o dodatki, użyj wszystkiego, co masz pod ręką! Tutaj próbujemy bekonu, tartego sera i szczypiorku. Jeśli masz resztki z poprzednich posiłków, te jajka w kokilkach są idealnym przepisem przeciwko marnotrawstwu ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.22Euros€ (0.56€/porcja)
Materiały
- 4 kokilki
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
- Umieść łyżkę śmietany, kawałki grillowanego boczku i szczypiorek na dnie każdej kokilki.
- Wbij jajko do każdej kokilki, uważając, aby nie rozbić żółtka. Doprawić solą i pieprzem, kawałkami boczku i szczypiorkiem. Posypać startym serem, pozostawiając widoczne żółtko.
- Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz jajka są gotowe!
Obserwacje
Bekon: można go zastąpić szynką
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!