Oeufs cocotte z boczkiem i szczypiorkiem, szybki przepis

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
15 min

Jeśli szukasz szybkiego i łatwego przepisu, nie ma nic lepszego niż gotowane jajka! Są szybkie w przygotowaniu, a rezultat z pewnością zadowoli zarówno młodszych, jak i starszych. Jeśli chodzi o dodatki, użyj wszystkiego, co masz pod ręką! Tutaj próbujemy bekonu, tartego sera i szczypiorku. Jeśli masz resztki z poprzednich posiłków, te jajka w kokilkach są idealnym przepisem przeciwko marnotrawstwu ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.22 (0.56€/porcja)

Materiały

  • 4 kokilki

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min

  • Oeufs cocotte z boczkiem i szczypiorkiem, szybki przepis - Przygotowanie krok 1Umieść łyżkę śmietany, kawałki grillowanego boczku i szczypiorek na dnie każdej kokilki.
  • Oeufs cocotte z boczkiem i szczypiorkiem, szybki przepis - Przygotowanie krok 2Wbij jajko do każdej kokilki, uważając, aby nie rozbić żółtka. Doprawić solą i pieprzem, kawałkami boczku i szczypiorkiem. Posypać startym serem, pozostawiając widoczne żółtko.
  • Oeufs cocotte z boczkiem i szczypiorkiem, szybki przepis - Przygotowanie krok 3Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
  • Oeufs cocotte z boczkiem i szczypiorkiem, szybki przepis - Przygotowanie krok 4A teraz jajka są gotowe!

Obserwacje

Bekon: można go zastąpić szynką



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+