Jajka na miękko z kawiorem
zagłosuj teraz
Kawior najlepiej smakuje na pięknych łyżeczkach z masy perłowej. Jeśli jednak szukasz potraw, z którymi można go połączyć, jajka na miękko będą idealnym wyborem. Rozpływające się żółtko nałożone na łyżeczkę kawioru tworzy wyśmienite połączenie na podniebieniu. Świetny pomysł na przepis, który jest zarówno łatwy, jak i elegancki do podania gościom jako przystawka podczas świątecznych posiłków.
Składniki
1
Materiały
- Kubek na jajko
- Łyżka z masy perłowej
Przygotowanie
Czas przygotowania2 min
Gotowania3 min
Doprowadź wodę do wrzenia w rondelku. Dodaj jajko i gotuj przez 3 minuty.
Wyjmij jajko z wody i umieść w kubku na jajko. Otwórz górną część jajka, a następnie nałóż jedną lub dwie łyżki kawioru z masy perłowej.
Gotowe! Ciesz się natychmiast.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!