Jajka na miękko w frytkownicy powietrznej

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
6 min

Kto nie uwielbia gotowanych jajek na śniadanie? W Ptitchef odkryliśmy niewiarygodnie łatwy sposób na przygotowanie ich do perfekcji, dzięki naszemu zaufanemu pomocnikowi Air Fryer :-) Ta metoda kładzie kres kłopotom z gotującą się wodą i rozgotowanymi jajkami... W ciągu zaledwie kilku minut otrzymasz idealnie ugotowane jajka na twardo, z żółtkiem i białkiem, idealne na śniadanie lub brunch!


Składniki

2
Szacowany koszt: 0.68 (0.34€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania1 min
Gotowania5 min


Obserwacje

Jak zrobić ciasto na jajka na miękko?
Podpiecz kilka kromek chleba, posmaruj je miękkim masłem lub połową soli, a następnie pokrój w słupki, aby można je było zanurzyć w ugotowanych jajkach.

Co zrobić, jeśli nie mam foremki do jajek?
Możesz również użyć filiżanki do espresso lub kieliszka do shotów!

Jakiej frytkownicy powietrznej użyliśmy?
Do przygotowania tego przepisu użyliśmy dwukomorowej frytkownicy Ninja Foodi AF300EU o pojemności 7,6 l.

Po co zanurzać ugotowane jajka w zimnej wodzie?
Zanurzenie dopiero co ugotowanych jajek w zimnej/lodowatej wodzie zapobiegnie ich dalszemu gotowaniu.



Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+