Jak upiec kurczaka w piekarniku?
zagłosuj teraz
Niedzielny kurczak, którego uwielbiamy :-) Dzisiaj pokażemy, jak przygotować kurczaka pieczonego w piekarniku. To prosty przepis, a przede wszystkim ponadczasowy! Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku, korzystając z naszych zdjęć i filmów.
Składniki
4
Szacowany koszt: 5.78Euros€ (1.44€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania1 h 30 m
- Umieść kurczaka w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą z oliwek. Obierz kilka ząbków czosnku i dodaj je do kurczaka.
- Przekrój ziemniaki na pół (obrane lub nieobrane) i ułóż wokół kurczaka. Dodaj nieobrane ząbki czosnku.
- Skrop kurczaka i ziemniaki oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem oraz posypać rozmarynem. Wlej wodę do naczynia.
- Piec przez 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 180°C, regularnie polewając sosem.
- Wyjąć kurczaka z piekarnika i podawać :-) gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!