Kiełbaski w białym winie
zagłosuj teraz
Dodaj trochę białego wina i kilka cebul do kiełbasek dla dodatkowego smaku! Jest to łatwy przepis do przygotowania na patelni dla odmiany od pieczenia lub grillowania. Przetestowane i zatwierdzone przez cały zespół Ptitchef, kiełbaski te można podawać z ziemniakami, warzywami lub produktami bogatymi w skrobię, takimi jak ryż lub makaron ;-) Świetnie nadają się również jako aperitif. Wystarczy pokroić je na małe kawałki i ponakłuwać wykałaczkami.
Składniki
3
Materiały
- Patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min
- Szybko podsmaż posiekaną cebulę na gorącej oliwie z oliwek.
- Dodaj kiełbaski i grilluj z zewnątrz.
- Przykryj białym winem i gotuj na średnim ogniu przez około dwadzieścia minut. Wino powinno zredukować się do postaci sosu.
- A teraz kiełbaski do wina są gotowe!
Obserwacje
Dodatki: nie wahaj się dodać liści laurowych lub tymianku do kiełbasek podczas gotowania na wolnym ogniu, aby nadać im jeszcze więcej smaku!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!