Kiełbaski w białym winie

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
35 min

Dodaj trochę białego wina i kilka cebul do kiełbasek dla dodatkowego smaku! Jest to łatwy przepis do przygotowania na patelni, aby odmienić pieczenie lub grillowanie. Przetestowane i zatwierdzone przez cały zespół Ptitchef, kiełbaski te można podawać z ziemniakami, warzywami lub produktami bogatymi w skrobię, takimi jak ryż lub makaron ;-) Świetnie nadają się również jako aperitif. Wystarczy pokroić je na małe kawałki i ponakłuwać wykałaczkami.

Składniki

3

Materiały

  • Patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min
  • Kiełbaski w białym winie - Przygotowanie krok 1Szybko podsmaż posiekaną cebulę na gorącej oliwie z oliwek.
  • Kiełbaski w białym winie - Przygotowanie krok 2Dodaj kiełbaski i grilluj je z zewnątrz.
  • Kiełbaski w białym winie - Przygotowanie krok 3Przykryj białym winem i gotuj na średnim ogniu przez około dwadzieścia minut. Wino powinno zredukować się do postaci sosu.
  • Kiełbaski w białym winie - Przygotowanie krok 4A teraz kiełbaski w winie są gotowe!

Obserwacje

Dodatki: nie wahaj się dodać liści laurowych lub tymianku do kiełbasek podczas gotowania na wolnym ogniu, aby nadać im jeszcze więcej smaku!

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: