Kiełbaski w białym winie

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
35 min

Dodaj trochę białego wina i kilka cebul do kiełbasek dla dodatkowego smaku! Jest to łatwy przepis do przygotowania na patelni dla odmiany od pieczenia lub grillowania. Przetestowane i zatwierdzone przez cały zespół Ptitchef, kiełbaski te można podawać z ziemniakami, warzywami lub produktami bogatymi w skrobię, takimi jak ryż lub makaron ;-) Świetnie nadają się również jako aperitif. Wystarczy pokroić je na małe kawałki i ponakłuwać wykałaczkami.


Składniki

3

Materiały

  • Patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min

  • Kiełbaski w białym winie - Przygotowanie krok 1Szybko podsmaż posiekaną cebulę na gorącej oliwie z oliwek.
  • Kiełbaski w białym winie - Przygotowanie krok 2Dodaj kiełbaski i grilluj z zewnątrz.
  • Kiełbaski w białym winie - Przygotowanie krok 3Przykryj białym winem i gotuj na średnim ogniu przez około dwadzieścia minut. Wino powinno zredukować się do postaci sosu.
  • Kiełbaski w białym winie - Przygotowanie krok 4A teraz kiełbaski do wina są gotowe!

Obserwacje

Dodatki: nie wahaj się dodać liści laurowych lub tymianku do kiełbasek podczas gotowania na wolnym ogniu, aby nadać im jeszcze więcej smaku!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+