Lasagne z cukinią i szpinakiem

zagłosuj teraz
Danie główne
8 porcji
średnie
1 h 25 m

Aby przygotować pocieszający rodzinny posiłek, który jest łatwy w przygotowaniu, wybierz lasagne! Ale dzisiejszy przepis nie jest zwykłą lasagne: ta jest bezglutenowa! Makaron został zastąpiony paskami cukinii! Świetny sposób, aby cała rodzina jadła warzywa ;-) Jeśli chodzi o dodatki, wybierz naszą opcję wegetariańską. Sos pomidorowy, ser ricotta, szpinak w śmietanie... Gwarantujemy, że to połączenie okaże się strzałem w dziesiątkę i każdy będzie miał ochotę na dokładkę ;-) Aby ułatwić sobie przygotowanie tego dania, postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku w formie pisemnej wraz ze zdjęciami lub obejrzyj wersję wideo na końcu!


Składniki

8

Lasagne z cukinii:

Polewa :

Szacowany koszt: 9.33 (1.17€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania35 min


Obserwacje

Można użyć szpinaku mrożonego lub z puszki (już ugotowanego). Wystarczy wymieszać go z ricottą, mascarpone i parmezanem.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+