Łatwe i niezawodne hachis parmentier

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
55 min

Istnieją pewne klasyki, których nigdy nie mamy dość, i tak jest w przypadku naszego hachis parmentier! Przyprawione mięso, tłuczone ziemniaki na wierzchu i masz danie, które pokocha cała rodzina;-) Oto przepis, z którym nie możesz się pomylić, obowiązkowy w Twojej książce kucharskiej. Smacznego!


Składniki

6

Mięso:

Szacowany koszt: 9.87 (1.64€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania40 min


Obserwacje

Przecier:
Użyj sitka, aby uzyskać gładkie purée. Ten krok nie jest obowiązkowy.
Przepis można urozmaicić, dodając do purée słodkiego ziemniaka lub kabaczka.

Mięso:
Możesz bez obaw użyć mielonej wołowiny lub innego mięsa mielonego (a nawet zastąpić je mielonym mięsem roślinnym lub teksturowanym białkiem sojowym). Hachis parmentier to idealne danie zapobiegające marnotrawstwu, a nawet można mieszać kilka mięs mielonych razem.

Bułka tarta:
Stworzy to chrupiącą skórkę na wierzchu mięsa mielonego i doda dodatkowej tekstury. Oczywiście nie musisz dodawać bułki tartej.

Jak przechowywać hachis parmentier?
Możesz przechowywać go do 5 dni w lodówce w szczelnym pojemniku lub przykryty folią spożywczą. Najlepiej odgrzać go w piekarniku.

Czy mogę zamrozić hachis parmentier?
Możesz bez obaw zamrażać hachis parmentier. Najlepiej odgrzać go w piekarniku.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+