Cannelloni z pieczarkami i kiełbasą: bogate i smaczne pierwsze danie

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
55 min

Zanurz się we włoskiej tradycji kulinarnej. Cannelloni z grzybami i kiełbasą to danie przekazywane z pokolenia na pokolenie, łączące prostotę składników z bogactwem smaku. Klasyka domowej kuchni, idealna na niedzielne obiady z rodziną lub święta Bożego Narodzenia, kiedy ludzie gromadzą się przy suto zastawionym stole. Eksplozja smaków w każdym kęsie: słodycz pieczarek, pikantność kiełbasy i kremowość beszamelu łączą się w idealnej harmonii. Przygotowanie cannelloni z pieczarkami i kiełbasą jest dziecinnie proste, wystarczy postępować zgodnie z naszym przepisem krok po kroku, aby przygotować danie, które sprawi , że wszyscy zaniemówią!


Składniki

2
Szacowany koszt: 6.64 (3.32€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania25 min

Obserwacje

Jak długo można przechowywać cannelloni z pieczarkami i kiełbasą?
Maksymalnie 3 dni w lodówce w szczelnym pojemniku.

Czy mogę zamrozić cannelloni z pieczarkami i kiełbasą?
Tak. Przed zamrożeniem upewnij się, że cannelloni jest całkowicie zimne.

Jakich grzybów użyć do nadziewania cannelloni?
Możesz użyć pieczarek (tak jak my to zrobiliśmy) lub borowików. Jeśli wolisz, możesz też użyć mieszanki.

Jak przygotować ten przepis w wersji wegetariańskiej?
Możesz przygotować ten przepis używając tylko pieczarek (podwajając dawkę)i. Otrzymasz wspaniałe wegetariańskie zapiekane danie z makaronem.

Czy mogę przygotować cannelloni z pieczarkami i kiełbasą ze świeżym makaronem?
Oczywiście, że można. Przepis na makaron jajeczny można znaleźć klikając tutaj.

Ile cannelloni podać?
Odpowiednia wielkość porcji to 4/5 cannelloni.

Ile cannelloni z pieczarkami i kiełbasą mogę przygotować z tych porcji?
Z tych porcji otrzymasz 10 cannelloni z pieczarkami i kiełbasą.

Czy mogę przygotować cannelloni z pieczarkami i kiełbasą z wyprzedzeniem?
Tak. Przygotuj danie z nadzieniem cannelloni i umieść je w lodówce, przykryte folią spożywczą, aż do czasu włożenia do piekarnika. Dobrym pomysłem jest być bardziej zorganizowanym, gdy ma się gości.

Co to jest zasmażka?
Zasmażka jest podstawą wielu pysznych sosów (takich jak beszamel). Robi się ją z masła i mąki, gotowanych razem do lekkiego zrumienienia. Mieszanka ta zagęszcza płyny, nadając przepisom kremową, aksamitną konsystencję.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+