Pikantne tosty francuskie z pesto
zagłosuj teraz
Nasz ulubiony przepis na kanapki z czerstwego chleba? Oczywiście tosty francuskie! Ale co powiesz na przekształcenie tego przepisu w wersję pikantną? Polej je sosem pesto, aby uzyskać smakowitą ucztę: MIAM! Prosty i oryginalny sposób na przekształcenie kromek francuskich tostów. I nie zapomnij o startym parmezanie, aby uzyskać wyjątkowo gładki efekt :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.06Euros€ (0.68€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
Rozłóż pesto na całej powierzchni chleba. Przykryj startym parmezanem (około 1 łyżki). Złóż chleb na 3 części.
Wymieszaj jajko, mleko, sól i pieprz.
Zanurz bułki w mieszance jajka i mleka.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i skrop oliwą z oliwek.
Smaż namoczone kanapki na patelni przez 5 minut z każdej strony, obserwując je podczas smażenia.
Zdejmij z ognia i podawaj gorące, posypane startym parmezanem. Gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!