Pikantne tosty francuskie z pesto
zagłosuj teraz
Nasz ulubiony przepis na kanapki z czerstwego chleba? Oczywiście tosty francuskie! Ale co powiesz na przekształcenie tego przepisu w wersję pikantną? Polej je sosem pesto, aby uzyskać smakowitą ucztę: MIAM! Prosty i oryginalny sposób na przekształcenie kromek francuskich tostów. I nie zapomnij o startym parmezanie, aby uzyskać wyjątkowo gładki efekt :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.06Euros€ (0.68€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Rozłóż pesto na całej powierzchni chleba. Przykryć startym parmezanem (około 1 łyżki). Złożyć chleb na 3 części.
- Wymieszać jajko, mleko, sól i pieprz.
- Zanurz bułki w mieszance jajek i mleka.
- Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i skropić oliwą z oliwek.
- Smażyć namoczone kanapki na patelni przez 5 minut z każdej strony, obserwując je podczas smażenia.
- Zdjąć z ognia i podawać gorące, posypane startym parmezanem. Gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!