Placek pasterski - hachis parmentier britannique
zagłosuj teraz
I nie zapominajmy o ultra-praktycznym, antyodpadowym aspekcie tego dania! Jeśli twoje ziemniaki umierają w drewnianych skrzynkach, jest to idealna okazja, aby dać im drugie życie! Dodaj resztki mięsa mielonego z lodówki, trochę marchewki i pomidorów i masz zwycięzcę! Gotuj!)
Składniki
8
Do dekoracji :
Purée :
Szacowany koszt: 15.06Euros€ (1.88€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania15 min
- Do dekoracji:
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni, a następnie podsmażyć posiekaną cebulę, posiekaną marchewkę i czosnek. - Gdy warzywa się ugotują, dodać mięso mielone, doprawić solą i pieprzem, cynamonem i gałką muszkatołową, a następnie ugotować mięso.
- Dodaj pomidory i sos Worcestershire i gotuj przez kilka minut. Na koniec dodać groszek, smażyć jeszcze przez kilka minut i odstawić.
- Tłuczone ziemniaki:
Obrane i pokrojone ziemniaki zanurzyć w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą. Gotować przez 10 do 15 minut. - Po ugotowaniu rozgnieść ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem, dodać mleko i dobrze wymieszać. Na koniec dodać masło i dobrze wymieszać.
- Podawać mięso w naczyniu, a następnie przykryć purée. Aby łatwiej i atrakcyjniej nałożyć purée, można użyć rękawa do wyciskania.
- Grillować przez 15 minut w temperaturze 200°C.
- A teraz placek pasterski jest gotowy!
Obserwacje
Przechowywanie/mrożenie: To danie można zamrozić i przechowywać w lodówce przez 4 do 5 dni, aby zachwycić całą rodzinę! Kompletne danie na każdy gust! :-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!