Hachis parmentier - placek pasterski

zagłosuj teraz
Danie główne
8 porcji
łatwe
55 min

Nie zapominajmy o ultra-praktycznym, antyodpadowym aspekcie tego dania! Jeśli twoje ziemniaki umierają w drewnianych skrzynkach, jest to idealna okazja, aby dać im drugie życie! Dodaj resztki mięsa mielonego z lodówki, trochę marchewki i pomidorów i masz zwycięzcę! Gotuj!

Składniki

8

Do dekoracji :

Purée :

Przygotowanie

Czas przygotowania40 min
Gotowania15 min
  • Hachis parmentier - Placek pasterski - Przygotowanie krok 1Do dekoracji:
    Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni, a następnie podsmażyć posiekaną cebulę, pokrojoną marchewkę i czosnek.
  • Hachis parmentier - Placek pasterski - Przygotowanie krok 2Gdy warzywa się ugotują, dodać mięso mielone, doprawić solą i pieprzem, dodać cynamon i gałkę muszkatołową, a następnie usmażyć mięso.
  • Hachis parmentier - Placek pasterski - Przygotowanie krok 3Dodać pomidory i sos Worcestershire, gotować przez kilka minut. Na koniec dodać groszek, smażyć jeszcze przez kilka minut i odstawić.
  • Hachis parmentier - Placek pasterski - Przygotowanie krok 4Do purée:
    Obrane i pokrojone ziemniaki zanurzyć w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą. Gotować przez 10 do 15 minut.
  • Hachis parmentier - Placek pasterski - Przygotowanie krok 5Po ugotowaniu rozgnieść ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem, dodać mleko i dobrze wymieszać. Na koniec dodać masło i dokładnie wymieszać.
  • Hachis parmentier - Placek pasterski - Przygotowanie krok 6Podawać mięso w naczyniu, a następnie przykryć purée. Aby łatwiej i atrakcyjniej nałożyć purée, można użyć rękawa do wyciskania.
  • Hachis parmentier - Placek pasterski - Przygotowanie krok 7Grillować przez 15 minut w temperaturze 200°C.
  • Hachis parmentier - Placek pasterski - Przygotowanie krok 8A teraz placek pasterski jest gotowy!

Obserwacje

Przechowywanie/mrożenie: To danie można zamrozić i przechowywać w lodówce przez 4 do 5 dni, aby zachwycić całą rodzinę! Kompletne danie na każdy gust!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: