Hachis parmentier - placek pasterski
zagłosuj teraz
Nie zapominajmy o ultra-praktycznym, antyodpadowym aspekcie tego dania! Jeśli twoje ziemniaki umierają w drewnianych skrzynkach, jest to idealna okazja, aby dać im drugie życie! Dodaj resztki mięsa mielonego z lodówki, trochę marchewki i pomidorów i masz zwycięzcę! Gotuj!
Składniki
8
Do dekoracji :
Purée :
Szacowany koszt: 15.06Euros€ (1.88€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania15 min
Do dekoracji:
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni, a następnie podsmażyć posiekaną cebulę, pokrojoną marchewkę i czosnek.Gdy warzywa się ugotują, dodać mięso mielone, doprawić solą i pieprzem, dodać cynamon i gałkę muszkatołową, a następnie usmażyć mięso.
Dodać pomidory i sos Worcestershire, gotować przez kilka minut. Na koniec dodać groszek, smażyć jeszcze przez kilka minut i odstawić.
Do purée:
Obrane i pokrojone ziemniaki zanurzyć w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą. Gotować przez 10 do 15 minut.Po ugotowaniu rozgnieść ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem, dodać mleko i dobrze wymieszać. Na koniec dodać masło i dokładnie wymieszać.
Podawać mięso w naczyniu, a następnie przykryć purée. Aby łatwiej i atrakcyjniej nałożyć purée, można użyć rękawa do wyciskania.
Grillować przez 15 minut w temperaturze 200°C.
A teraz placek pasterski jest gotowy!
Obserwacje
Przechowywanie/mrożenie: To danie można zamrozić i przechowywać w lodówce przez 4 do 5 dni, aby zachwycić całą rodzinę! Kompletne danie na każdy gust!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!