Natillas, hiszpański krem jajeczny

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
20 min

Przygotujmy prosty deser prosto z Hiszpanii: Natillas! Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez proces przygotowania tych małych hiszpańskich kremów jajecznych o smaku cynamonu i cytryny. Cytrynę bardzo często zastępujemy pomarańczą, lubimy też dodawać karmel lub czekoladę :-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.2 (0.3€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min


Obserwacje

Biszkopt: jeśli nie chcesz, aby biszkopt był zbyt chrupiący, umieść go na wierzchu kremu przed schłodzeniem. Biszkopt nasiąknie kremem i stanie się bardziej miękki.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+