Pory zapiekane z gotowaną szynką i serem

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
40 min

Istnieją proste przepisy, które są tym, czego potrzebujemy w codziennym życiu. I to właśnie proponujemy w przypadku pieczonych porów z gotowaną szynką i serem au gratin. Przepis ten jest nie tylko bardzo smaczny, ale także bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Postępuj zgodnie z naszym przewodnikiem krok po kroku, aby cieszyć się tym daniem, które zadowoli dziś całą rodzinę!


Składniki

3
Szacowany koszt: 5.58 (1.86€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania25 min


Obserwacje

Użyj liści pora: Podczas czyszczenia porów pozbądź się grubszych, głęboko zielonych liści, ale nie wyrzucaj jaśniejszych zielonych łodyg, ponieważ można je wykorzystać. Na przykład do przygotowania bulionu. Jeśli nie planujesz robić go od razu, możesz je nawet zamrozić, aby użyć ich w dogodnym momencie.

Jeśli chcesz, aby danie było bardziej sycące, możesz dodać warstwę sosu beszamelowego do tego zapiekanki z porów, która wspaniale się z nim komponuje!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+