Quiche z różową cukinią i marchewką

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
1 h 10 m

Kiedy warzywny quiche staje się wyrafinowany! Sekret tkwi w prezentacji pasków warzyw. Pokrój je drobno obieraczką do warzyw, a następnie zwiń i ułóż na kruchym cieście. Zalej mieszanką quiche i wstaw do piekarnika! Przepis, który zachwyci gości na pikniku ;-)

Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania40 min
  • Quiche z różową cukinią i marchewką - Przygotowanie krok 1Pokrój cukinię i marchewkę w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Ułóż plasterek marchewki na plasterku cukinii i zwiń.
  • Quiche z różową cukinią i marchewką - Przygotowanie krok 2Ubij jajka ze śmietaną, solą i pieprzem. Rozwiń kruche ciasto w formie na tartę. Nakłuć widelcem.
  • Quiche z różową cukinią i marchewką - Przygotowanie krok 3Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ułóż roladki warzywne na całej powierzchni ciasta.
  • Quiche z różową cukinią i marchewką - Przygotowanie krok 4Przykryj warzywa masą jajeczno-śmietanową.
  • Quiche z różową cukinią i marchewką - Przygotowanie krok 5Wstaw do piekarnika na 35 do 45 minut (w zależności od tego, czy wolisz niedopieczone, czy dobrze wysmażone) w temperaturze 180°C.
  • Quiche z różową cukinią i marchewką - Przygotowanie krok 6Po wyjęciu z piekarnika: gotowe!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: