Quiche z różową cukinią i marchewką
zagłosuj teraz
Kiedy warzywny quiche staje się wyrafinowany! Sekret tkwi w prezentacji pasków warzyw. Pokrój je drobno obieraczką do warzyw, a następnie zwiń i ułóż na kruchym cieście. Zalej mieszanką quiche i wstaw do piekarnika! Przepis, który zachwyci gości na pikniku ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.63Euros€ (0.77€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania40 min
Pokrój cukinię i marchewkę w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Ułóż plasterek marchewki na plasterku cukinii i zwiń.
Ubij jajka ze śmietaną, solą i pieprzem. Rozwiń kruche ciasto w formie na tartę. Nakłuć widelcem.
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ułóż roladki warzywne na całej powierzchni ciasta.
Przykryj warzywa masą jajeczno-śmietanową.
Wstaw do piekarnika na 35 do 45 minut (w zależności od tego, czy wolisz niedopieczone, czy dobrze wysmażone) w temperaturze 180°C.
Po wyjęciu z piekarnika: gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!