Quiche z różową cukinią i marchewką

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
1 h 10 m

Kiedy warzywny quiche staje się wyrafinowany! Sekret tkwi w prezentacji pasków warzyw. Pokrój je drobno obieraczką do warzyw, a następnie zwiń i ułóż na kruchym cieście. Zalej mieszanką quiche i wstaw do piekarnika! Przepis, który zachwyci gości na pikniku ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 4.63 (0.77€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania40 min

  • Quiche z różową cukinią i marchewką - Przygotowanie krok 1Pokrój cukinię i marchewkę w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Ułożyć plasterek marchewki na plasterku cukinii i zwinąć.
  • Quiche z różową cukinią i marchewką - Przygotowanie krok 2Ubić jajka ze śmietaną, solą i pieprzem. Rozwiń kruche ciasto do formy na tartę. Nakłuć widelcem.
  • Quiche z różową cukinią i marchewką - Przygotowanie krok 3Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ułóż roladki warzywne na całej powierzchni ciasta.
  • Quiche z różową cukinią i marchewką - Przygotowanie krok 4Przykryj warzywa masą jajeczno-śmietanową.
  • Quiche z różową cukinią i marchewką - Przygotowanie krok 5Wstaw do piekarnika na 35 do 45 minut (w zależności od tego, czy wolisz niedopieczone, czy dobrze wysmażone) w temperaturze 180°C.
  • Quiche z różową cukinią i marchewką - Przygotowanie krok 6Po wyjęciu z piekarnika: gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+