Soczewica solona
zagłosuj teraz
Masz ochotę na łatwe w przygotowaniu, rozgrzewające danie na zimę? Wybierz ten przepis na pikantną soczewicę! To gotowane na wolnym ogniu danie zapewni ci delikatne mięso i delikatnie aromatyczną soczewicę. Krok po kroku, pomożemy Ci przygotować ten przepis w naszym tutorialu poniżej ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 6.74Euros€ (1.69€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania2 h
- Umieścić kawałki wieprzowiny, cebulę (w całości lub przepołowioną) w rondlu i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, zebrać pianę i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
- Umieść soczewicę, drobno pokrojoną marchewkę, pół cebuli, grubo posiekaną i bukiet garni w innym rondlu. Dopraw solą i pieprzem i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 25 minut na średnim ogniu.
- Gdy mięso ugotuje się przez cały czas, usuń chochlę wody z gotowania i odłóż na bok. Odcedź mięso i cebulę.
- Odcedzić soczewicę i usunąć bouquet garni. Umieścić odsączone mięso i soczewicę w dużym rondlu, dodać wodę z gotowania i wymieszać.
- Gotować przez 25 minut na średnim ogniu.
- I to wszystko, sałatka z soczewicy jest gotowa!
Obserwacje
Wieprzowina: można użyć kilku różnych kawałków wieprzowiny, na przykład golonki.
Zioła: możesz użyć goździków na cebuli.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!