Soczewica solona

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
2 h 15 m

Masz ochotę na łatwe w przygotowaniu, rozgrzewające danie na zimę? Wybierz ten przepis na pikantną soczewicę! To gotowane na wolnym ogniu danie zapewni ci delikatne mięso i delikatnie aromatyczną soczewicę. Krok po kroku, pomożemy Ci przygotować ten przepis w naszym tutorialu poniżej ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 6.74 (1.69€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania2 h

  • Soczewica solona - Przygotowanie krok 1Umieścić kawałki wieprzowiny, cebulę (w całości lub przepołowioną) w rondlu i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, zebrać pianę i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
  • Soczewica solona - Przygotowanie krok 2Umieść soczewicę, drobno pokrojoną marchewkę, pół cebuli, grubo posiekaną i bukiet garni w innym rondlu. Dopraw solą i pieprzem i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 25 minut na średnim ogniu.
  • Soczewica solona - Przygotowanie krok 3Gdy mięso ugotuje się przez cały czas, usuń chochlę wody z gotowania i odłóż na bok. Odcedź mięso i cebulę.
  • Soczewica solona - Przygotowanie krok 4Odcedzić soczewicę i usunąć bouquet garni. Umieścić odsączone mięso i soczewicę w dużym rondlu, dodać wodę z gotowania i wymieszać.
  • Soczewica solona - Przygotowanie krok 5Gotować przez 25 minut na średnim ogniu.
  • Soczewica solona - Przygotowanie krok 6I to wszystko, sałatka z soczewicy jest gotowa!

Obserwacje

Wieprzowina: można użyć kilku różnych kawałków wieprzowiny, na przykład golonki.
Zioła: możesz użyć goździków na cebuli.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+