Soczewica solona

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
Å‚atwe
2 h 15 m

Masz ochotę na łatwe w przygotowaniu, rozgrzewające danie na zimę? Wybierz ten przepis na pikantną soczewicę! To gotowane na wolnym ogniu danie zapewni ci delikatne mięso i delikatnie aromatyczną soczewicę. Krok po kroku, pomożemy Ci przygotować ten przepis w naszym tutorialu poniżej ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 6.74 (1.69€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania2 h

  • Soczewica solona - Przygotowanie krok 1UmieÅ›cić kawaÅ‚ki wieprzowiny, cebulÄ™ (w caÅ‚oÅ›ci lub przepoÅ‚owionÄ…) w rondlu i zalać wodÄ…. Doprowadzić do wrzenia, zebrać pianÄ™ i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinÄ™.
  • Soczewica solona - Przygotowanie krok 2Umieść soczewicÄ™, drobno pokrojonÄ… marchewkÄ™, pół cebuli, grubo posiekanÄ… i bukiet garni w innym rondlu. Dopraw solÄ… i pieprzem i zalej wodÄ…. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 25 minut na Å›rednim ogniu.
  • Soczewica solona - Przygotowanie krok 3Gdy miÄ™so ugotuje siÄ™ przez caÅ‚y czas, usuÅ„ chochlÄ™ wody z gotowania i odłóż na bok. Odcedź miÄ™so i cebulÄ™.
  • Soczewica solona - Przygotowanie krok 4Odcedzić soczewicÄ™ i usunąć bouquet garni. UmieÅ›cić odsÄ…czone miÄ™so i soczewicÄ™ w dużym rondlu, dodać wodÄ™ z gotowania i wymieszać.
  • Soczewica solona - Przygotowanie krok 5Gotować przez 25 minut na Å›rednim ogniu.
  • Soczewica solona - Przygotowanie krok 6I to wszystko, saÅ‚atka z soczewicy jest gotowa!

Obserwacje

Wieprzowina: można użyć kilku różnych kawałków wieprzowiny, na przykład golonki.
Zioła: możesz użyć goździków na cebuli.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+