Szybki i łatwy stroganow wołowy
zagłosuj teraz
Masz ochotę na przepis w stylu rosyjskim? Wypróbuj nasz Stroganoff wołowy! Bardzo proste rodzinne danie, które pomożemy Ci przygotować krok po kroku ;-) Przyprawy i sos, który doskonale podkreśli smak mięsa. Nie wahaj się dodać kilku świeżych ziół, aby nadać temu daniu indywidualny charakter ;-) Jako dodatek, można podawać z ryżem, ziemniakami lub po prostu makaronem.
Składniki
4
Szacowany koszt: 7.12Euros€ (1.78€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
Pokrój rumsztyk na paski. Wymieszaj mąkę z papryką i obtocz każdy pasek mięsa w tej mieszance.
Umieść mięso na patelni z rozgrzanym olejem. Smaż szybko, około 3 minut: chcemy je tylko obsmażyć. Odstaw na bok.
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj posiekane grzyby i zmiażdżony czosnek. Smaż, aż grzyby zmiękną.
Dodaj wodę, kostkę rosołową, sos Worcestershire, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz. Dobrze wymieszaj i gotuj przez około dziesięć minut, aby zredukować sos.
Na koniec dodaj crème fraîche, sok z cytryny i mięso. Dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Podawaj z ryżem lub makaronem.
A teraz wołowina Stroganoff jest gotowa! Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!