Szybki i łatwy stroganow wołowy
zagłosuj teraz
Masz ochotę na przepis w stylu rosyjskim? Wypróbuj nasz Stroganoff wołowy! Bardzo proste rodzinne danie, które pomożemy Ci przygotować krok po kroku ;-) Przyprawy i sos, który doskonale podkreśli smak mięsa. Nie wahaj się dodać kilku świeżych ziół, aby nadać temu daniu indywidualny charakter ;-) Jako dodatek, można podawać z ryżem, ziemniakami lub po prostu makaronem.
Składniki
4
Szacowany koszt: 7.12Euros€ (1.78€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
- Pokrój rumsztyk na paski. Wymieszać mąkę z papryką i posmarować nią każdy pasek mięsa.
- Umieść mięso na patelni z rozgrzanym olejem. Smaż szybko, około 3 minut: chcemy je tylko obsmażyć. Odstawić na bok.
- Rozgrzej olej na patelni i podsmaż posiekaną cebulę. Dodać posiekane grzyby i zmiażdżony czosnek. Smażyć, aż grzyby zmiękną.
- Dodaj wodę, kostkę rosołową, sos Worcestershire, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz. Dobrze wymieszaj i gotuj przez około dziesięć minut, aby zredukować sos.
- Na koniec dodać crème fraîche, sok z cytryny i mięso. Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
- Podawać z ryżem lub makaronem.
- A teraz wołowina Stroganoff jest gotowa! Priyatnogo appetita!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!