Tarta z camembertem i jabłkami

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
55 min

Spośród wszystkich słodko-słonych połączeń, jakie znamy, jest jedno, któremu nie sposób się oprzeć: camembert + jabłko! Wypróbuj go w przepisie na tartę, aby uzyskać dodatkową chrupkość ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 5.26 (1.31€/porcja)

Materiały

  • Forma do tarty 28 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania25 min

  • Tarta z camembertem i jabłkami - Przygotowanie krok 1Wyłóż formę do tarty ciastem francuskim i zrób w nim dziurki widelcem. Rozsmarować musztardę na spodzie.
  • Tarta z camembertem i jabłkami - Przygotowanie krok 2Jabłka pokroić w drobną kostkę i smażyć na maśle przez około 15 minut. Gdy zaczną topić się jak kompot, zdjąć z ognia.
  • Tarta z camembertem i jabłkami - Przygotowanie krok 3Ułóż jabłka na musztardzie, a następnie posyp posiekanymi orzechami włoskimi.
  • Tarta z camembertem i jabłkami - Przygotowanie krok 4Camembert pokroić w plastry i ułożyć na tartach.
  • Tarta z camembertem i jabłkami - Przygotowanie krok 5Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Tarta z camembertem i jabłkami - Przygotowanie krok 6Tarta z camembertem jest już gotowa!

Obserwacje

Musztarda: w zależności od upodobań można użyć nieco więcej lub nieco mniej musztardy.

Ser: zamiast sera Camembert można użyć sera Brie. Zapewni to gładszy efekt w ustach.

Aby ciasto było chrupiące: pamiętaj, aby piec je przez 10 minut w temperaturze 180°C po nakłuciu widelcem.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+