Tarta z camembertem i jabłkami

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
55 min

Spośród wszystkich słodko-słonych połączeń, jakie znamy, jest jedno, któremu nie sposób się oprzeć: camembert + jabłko! Wypróbuj go w przepisie na tartę, aby uzyskać dodatkową chrupkość ;-)


Składniki

4

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania25 min


Obserwacje

Musztarda: w zależności od upodobań można użyć nieco więcej lub nieco mniej musztardy.

Ser: zamiast sera Camembert można użyć sera Brie. Zapewni to gładszy efekt w ustach.

Aby ciasto było chrupiące: pamiętaj, aby piec je przez 10 minut w temperaturze 180°C po nakłuciu widelcem.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+