Tarta z camembertem i jabłkami
zagłosuj teraz
Spośród wszystkich słodko-słonych połączeń, jakie znamy, jest jedno, któremu nie sposób się oprzeć: camembert + jabłko! Wypróbuj go w przepisie na tartę, aby uzyskać dodatkową chrupkość ;-)
Składniki
4
Materiały
- Forma do tarty 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania25 min
Wyłóż formę do tarty ciastem francuskim i zrób w nim dziurki widelcem. Rozsmaruj musztardę na spodzie.
Jabłka pokroić w drobną kostkę i smażyć na maśle przez około 15 minut. Gdy zaczną topnieć jak kompot, zdjąć z ognia.
Ułóż jabłka na musztardzie, a następnie posyp posiekanymi orzechami włoskimi.
Camembert pokroić w plastry i ułożyć na tarcie.
Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
Tarta z camembertem jest już gotowa!
Obserwacje
Musztarda: w zależności od upodobań można użyć nieco więcej lub nieco mniej musztardy.
Ser: zamiast sera Camembert można użyć sera Brie. Zapewni to gładszy efekt w ustach.
Aby ciasto było chrupiące: pamiętaj, aby piec je przez 10 minut w temperaturze 180°C po nakłuciu widelcem.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!