Wegańskie malai kofta: klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowym

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
35 min

Dziś przedstawiamy wegańską wersję jednego z najpopularniejszych indyjskich dań: malai kofta (klopsiki w sosie). Ponieważ czasami trudno jest nam jeść rośliny strączkowe, w Petitchef staramy się gotować je na wszystkie możliwe sposoby. Te klopsiki z ciecierzycy i szpinaku, podawane z kremowym i pikantnym sosem pomidorowym, są smacznym i pożywnym rozwiązaniem. Jeśli chcesz cieszyć się tym zdrowym przepisem bez laktozy, jajek i białka zwierzęcego, po prostu czytaj dalej, wyjaśniamy wszystko tutaj!


Składniki

3

Kofta (klopsiki):

Dekoracja:

Szacowany koszt: 5.15 (1.72€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+