Wegetariański burger z czerwonej fasoli

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
40 min

Co powiesz na wegetariańską wersję naszego burgera? Nie martw się, nadal będziesz mógł cieszyć się dobrym stekiem, ale bez najmniejszego śladu mięsa ;-) Dowiedz się więcej poniżej ↓


Składniki

2

Do steków wegetariańskich :

Na burgery :

Szacowany koszt: 2.18 (1.09€/porcja)

Materiały

  • Rozdrabniacz elektryczny

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania15 min

  • Wegetariański burger z czerwonej fasoli - Przygotowanie krok 1Umieść odsączoną fasolę, obrany czosnek i cebulę oraz odrobinę wody w misce rozdrabniacza. Dobrze zmiksować.
  • Wegetariański burger z czerwonej fasoli - Przygotowanie krok 2Umieścić w misce i dodać wszystkie pozostałe składniki. Dobrze wymieszać.
  • Wegetariański burger z czerwonej fasoli - Przygotowanie krok 3Rozgrzej trochę oleju na patelni (więcej niż użyłbyś do zwykłych mielonych steków). Umieść 2 garście pasty fasolowej na wierzchu i z grubsza uformuj steki.
  • Wegetariański burger z czerwonej fasoli - Przygotowanie krok 4Gotować przez około 8 minut na średnim ogniu. Jeśli stek nie jest ugotowany, nie będzie się trzymał razem.
    Odwróć i gotuj przez kolejne 5 minut.
  • Wegetariański burger z czerwonej fasoli - Przygotowanie krok 5Cebulę pokroić w cienkie paski, a pomidora i korniszony w plasterki.
    Przekroić bułkę burgerową na pół i opiec jej wnętrze na rozgrzanej patelni. Odłożyć na bok.
  • Wegetariański burger z czerwonej fasoli - Przygotowanie krok 6Weź dolną część bułki do burgera i posmaruj ją odrobiną musztardy. Dodaj trochę ketchupu i połóż na wierzchu plasterek cebuli.
  • Wegetariański burger z czerwonej fasoli - Przygotowanie krok 7Umieść steki wegetariańskie na wierzchu.
  • Wegetariański burger z czerwonej fasoli - Przygotowanie krok 8Na wierzchu ułożyć plaster sera, a następnie plaster pomidora i plaster korniszona.
  • Wegetariański burger z czerwonej fasoli - Przygotowanie krok 9Udekoruj 2 czystymi liśćmi sałaty i połóż na wierzchu bułkę z burgerem. Użyj drewnianego szpikulca do przytrzymania burgera.
  • Wegetariański burger z czerwonej fasoli - Przygotowanie krok 10A teraz twój wegetariański burger jest gotowy!

Obserwacje

Rośliny strączkowe: można użyć dowolnego rodzaju roślin strączkowych (ciecierzyca, fasola itp.).

Przyprawy: Tutaj znów niech przemówią Twoje kubki smakowe! Dodaj wybrane przyprawy i przyprawy, aby uzyskać spersonalizowany efekt ;-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+