Zupa porowo-ziemniaczana w cieście francuskim

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
1 h 30 m

Uczyńmy nasze klasyczne zupy nieco bardziej szykownymi i wyrafinowanymi, dodając do nich skorupkę z ciasta francuskiego :-) Znana również jako "zupa z balonu na gorące powietrze", ten niezwykle prosty przepis będzie idealny na rozpoczęcie świątecznych posiłków lub po prostu na urozmaicenie jesienno-zimowych zup :-) Przepis ten jest inspirowany słynną zupą VGE (lub zupą Élysée) stworzoną w 1975 roku przez szefa kuchni Paula Bocuse'a na lunch zorganizowany przez Valéry'ego Giscarda d'Estaing, ówczesnego prezydenta Francji.


Składniki

3
Szacowany koszt: 3.43 (1.14€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania45 min
Gotowania45 min


Obserwacje

Zupa: przygotuj zupę, jaką chcesz



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+