Baghrirs, marokańskie naleśniki z tysiącem dziurek

zagłosuj teraz
Desser
7 porcji
łatwe
1 h 20 m

Proste w przygotowaniu, na szybką i łatwą przerwę na przekąskę, nie możemy się oprzeć crepes mille trous. Znane również jako Baghrirs, są to puszyste, gąbczaste i lekkie naleśniki, podobne w konsystencji do naleśników. Są łatwe do zrobienia dla początkujących, więc nie wahaj się przygotować tego przepisu z dziećmi. Aby jak najlepiej wykorzystać te pyszne naleśniki, podawaj je z roztopionym miodem/masłem o smaku kwiatu pomarańczy.


Składniki

7
Szacowany koszt: 1.12 (0.16€/porcja)

Materiały

  • Blender

Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania20 min

  • Baghrirs, marokańskie naleśniki z tysiącem dziurek - Przygotowanie krok 1Wlać wszystkie składniki (z wyjątkiem miodu) do blendera i dobrze zmiksować. Odstawić mieszaninę na godzinę.
  • Baghrirs, marokańskie naleśniki z tysiącem dziurek - Przygotowanie krok 2Rozgrzej małą patelnię, którą wcześniej naoliwiłeś. Wlej chochlę mieszanki na dość duży ogień. Gdy utworzy się wiele dziur, lekko zmniejszyć ogień. Pozostawić naleśnik do ugotowania (bez przewracania).
  • Baghrirs, marokańskie naleśniki z tysiącem dziurek - Przygotowanie krok 3Te naleśniki najlepiej podawać z miodem na wierzchu i dobrą miętową herbatą.
  • Baghrirs, marokańskie naleśniki z tysiącem dziurek - Przygotowanie krok 4Naleśniki z tysiącem dziurek są już gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+