Baghrirs, marokańskie naleśniki z tysiącem dziurek
zagłosuj teraz
Proste w przygotowaniu, na szybką i łatwą przerwę na przekąskę, nie możemy się oprzeć crepes mille trous. Znane również jako Baghrirs, są to puszyste, gąbczaste i lekkie naleśniki, podobne w konsystencji do naleśników. Są łatwe do zrobienia dla początkujących, więc nie wahaj się przygotować tego przepisu z dziećmi. Aby jak najlepiej wykorzystać te pyszne naleśniki, podawaj je z roztopionym miodem/masłem o smaku kwiatu pomarańczy.
Składniki
7
Szacowany koszt: 1.12Euros€ (0.16€/porcja)
Materiały
- Blender
Przygotowanie
Czas przygotowania1 h
Gotowania20 min
- Wlać wszystkie składniki (z wyjątkiem miodu) do blendera i dobrze zmiksować. Odstawić mieszaninę na godzinę.
- Rozgrzej małą patelnię, którą wcześniej naoliwiłeś. Wlej chochlę mieszanki na dość duży ogień. Gdy utworzy się wiele dziur, lekko zmniejszyć ogień. Pozostawić naleśnik do ugotowania (bez przewracania).
- Te naleśniki najlepiej podawać z miodem na wierzchu i dobrą miętową herbatą.
- Naleśniki z tysiącem dziurek są już gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!