Baghrirs, marokańskie naleśniki z tysiącem dziurek
zagłosuj teraz
Proste w przygotowaniu, na szybką i łatwą przerwę na przekąskę, nie możemy się oprzeć naleśnikom z tysiącem dziurek. Znane również jako Baghrirs, są to puszyste, gąbczaste i lekkie naleśniki, podobne w konsystencji do pancakes. Są łatwe do zrobienia dla początkujących, więc nie wahaj się przygotować tego przepisu z dziećmi. Aby jak najlepiej wykorzystać te pyszne naleśniki, podawaj je z roztopionym miodem lub masłem o smaku kwiatu pomarańczy.
Składniki
7
Szacowany koszt: 1.12Euros€ (0.16€/porcja)
Materiały
- Blender
Przygotowanie
Czas przygotowania1 h
Gotowania20 min
Wlać wszystkie składniki (z wyjątkiem miodu) do blendera i dobrze zmiksować. Odstawić mieszaninę na godzinę.
Rozgrzej małą patelnię, którą wcześniej naoliwiłeś. Wlej chochlę mieszanki na dość duży ogień. Gdy utworzy się wiele dziur, lekko zmniejsz ogień. Pozostaw naleśnik do ugotowania (bez przewracania).
Te naleśniki najlepiej podawać z miodem na wierzchu i dobrą miętową herbatą.
Naleśniki z tysiącem dziurek są już gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!