Banana split, słynny mrożony deser
zagłosuj teraz
Nie ma nic bardziej orzeźwiającego niż lody na deser lub przekąskę. Ale czasami mogą być trochę za słodkie... Nadszedł czas na klasyczny mrożony deser: banana split! Niezwykle prosty deser, który jest szybki i nieco obfity, ale od czasu do czasu trzeba sobie zrobić przyjemność, prawda? Co więcej, gdy nie wiesz, co zrobić z bananami, które są trochę zbyt splamione, bananowy split jest idealnym rozwiązaniem! Wystarczy smażyć je przez kilka minut, a goście będą zachwyceni ;-)
Składniki
1
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania5 min
Przekrój banana wzdłuż na pół i szybko podsmaż na maśle.
Umieść 2 połówki banana w misce do banana split, z każdej strony. Umieść 3 gałki lodów między bananami i polej je sosem czekoladowym.
Dodaj bitą śmietanę i posyp płatkami migdałów. Na koniec dodaj wiśnie.
I voilà, twój bananowy split jest gotowy!
Obserwacje
Banany: nie trzeba ich smażyć, można użyć surowych.
Smaki lodów: w zależności od kraju używa się trzech gałek waniliowych lub po jednej gałce truskawkowych, waniliowych i czekoladowych.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!