Bezy w kształcie uroczych róż!

zagłosuj teraz
Desser
20 porcji
średnie
1 h 20 m

Przepis trompe-l'œil! Te śliczne bezy w kształcie różyczek są bardzo delikatne i wyrafinowane, idealne do dodania odrobiny elegancji do każdego świątecznego stołu lub tortu urodzinowego! Lekkie i zwiewne bezy rozpływają się w ustach, zapewniając efekt "wow" :-)


Składniki

20
Szacowany koszt: 0.73 (0.04€/porcja)

Materiały

  • Robot kuchenny lub mikser elektryczny
  • Piekarnik
  • karbowana końcówka
  • Torebka do wyciskania (lub torebka do zamrażarki)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania1 h
  • Bezy w kształcie uroczych róż! - Przygotowanie krok 1Umieść białka w misce robota kuchennego. Rozpocznij ubijanie ze średnią prędkością.
  • Bezy w kształcie uroczych róż! - Przygotowanie krok 2Gdy białka zaczną się lekko pienić, dodaj cukier w trzech partiach, zwiększając prędkość robota kuchennego między każdym dodaniem.
  • Bezy w kształcie uroczych róż! - Przygotowanie krok 3Po dodaniu całego cukru pozostawić robot kuchenny pracujący z maksymalną prędkością przez około 5 minut. Beza powinna być gładka i kremowa, ze słynną teksturą ptasiego dzioba.
  • Bezy w kształcie uroczych róż! - Przygotowanie krok 4Gdy beza będzie gotowa, odłóż 3 do 4 łyżek bezy do małej miski. Zabarw większą część bezy na różowo, a mniejszą na zielono.
  • Bezy w kształcie uroczych róż! - Przygotowanie krok 5Przełóż różową masę do rękawa cukierniczego z karbowaną końcówką.
  • Bezy w kształcie uroczych róż! - Przygotowanie krok 6Umieść zieloną mieszankę w innym rękawie do wyciskania.
  • Bezy w kształcie uroczych róż! - Przygotowanie krok 7Na blasze do pieczenia zacznij formować róże w kształt ślimaka.
  • Bezy w kształcie uroczych róż! - Przygotowanie krok 8Następnie użyj zielonej mieszanki do zrobienia małych zielonych listków wokół krawędzi róż. Listki powinny mocno przylegać do róż.
  • Bezy w kształcie uroczych róż! - Przygotowanie krok 9Piec w temperaturze 100°C przez 1 godzinę i 20 minut.
  • Bezy w kształcie uroczych róż! - Przygotowanie krok 10A teraz bezy są już ugotowane! Smacznego!

Obserwacje

Nie masz pod ręką rękawa do wyciskania?
Możesz użyć torebek do zamrażania! Umieść bezę w woreczku i odetnij jeden z rogów, aby utworzyć otwór na polewę.

Nie masz robota kuchennego?
Użyj miksera elektrycznego, który również świetnie się sprawdzi.

Jak długo mogę je przechowywać?
Bezy można przechowywać do dwóch tygodni w suchym miejscu z dala od światła.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+