Ciasteczka z nutellą
zagłosuj teraz
Nie ma nic prostszego niż te ładnie wypieczone ciasteczka o delikatnym smaku pasty czekoladowej :-)
Składniki
8
Materiały
- Torebka do wyciskania
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
Wymieszaj pastę czekoladową i jajko w misce.
Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Uformuj małe kulki i umieść je na blasze do pieczenia.
Za pomocą drewnianej łyżki lub innego przyboru z okrągłą końcówką zrób wgłębienia w każdym ciastku.
Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
Za pomocą rękawa do wyciskania udekoruj smarowidłem.
I voilà, twoje ciasteczka z Nutellą są gotowe!
Obserwacje
Nie masz rękawa do wyciskania? Użyj torebki do zamrażania i odetnij koniec.
Dekoracja: nie jest obowiązkowa, ale sprawia, że nasze ciasteczka są jeszcze bardziej apetyczne :-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!