Bezy z nutellą

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
łatwe
1 h 35 m

Aby wykorzystać resztki białek, nie ma lepszego sposobu niż bezy! Idealny przepis przeciwko marnotrawstwu, który doskonale pasuje do herbaty lub kawy ;-) Tym razem sprawiliśmy, że są jeszcze smaczniejsze, dodając trochę pasty czekoladowej :-) Przetestowane i zatwierdzone przez cały zespół, ty też możesz zrobić te ultra łatwe domowe bezy :-)

Składniki

10

Materiały

  • Trzepaczka elektryczna

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania1 h 15 m
  • Bezy z Nutellą - Przygotowanie krok 1Ubij białka z połową cukru. Gdy trzepaczka zacznie zostawiać ślady, dodaj drugą połowę cukru.
    Ubijaj, aż beza utworzy szczyty po podniesieniu trzepaczki.
  • Bezy z Nutellą - Przygotowanie krok 2Dodaj 2 łyżki Nutelli i delikatnie wymieszaj, nie osiągając gładkiej konsystencji.
  • Bezy z Nutellą - Przygotowanie krok 3Ułóż bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Bezy z Nutellą - Przygotowanie krok 4Piec przez 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 120°C.
  • Bezy z Nutellą - Przygotowanie krok 5I gotowe, twoje bezy z Nutellą są już gotowe!

Obserwacje

Nie masz rękawa do wyciskania? Żaden problem! Użyj torebki do zamrażania z odciętym rogiem ;-)

Aby uzyskać udaną bezę: najlepiej używać białek w temperaturze pokojowej, a nawet dojrzałych. Tak więc, albo wyjmij jajka na kilka godzin przed przygotowaniem bezy, albo oddziel białka od żółtek 1 lub 2 dni wcześniej i trzymaj białka poza lodówką w szczelnie zamkniętej puszce.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: