Bezy z nutellą

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
łatwe
1 h 35 m

Aby wykorzystać resztki białek, nie ma lepszego sposobu niż bezy! Idealny przepis przeciwko marnotrawstwu, który doskonale pasuje do herbaty lub kawy ;-) Tym razem sprawiliśmy, że są jeszcze smaczniejsze, dodając trochę pasty czekoladowej :-) Przetestowane i zatwierdzone przez cały zespół, ty też możesz zrobić te ultra łatwe domowe bezy :-)


Składniki

10
Szacowany koszt: 1.03 (0.1€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania1 h 15 m


Obserwacje

Nie masz rękawa do wyciskania? Żaden problem! Użyj torebki do zamrażania z odciętym rogiem ;-)

Aby uzyskać udaną bezę: najlepiej używać białek w temperaturze pokojowej, a nawet dojrzałych. Tak więc, albo wyjmij jajka na kilka godzin przed przygotowaniem bezy, albo oddziel białka od żółtek 1 lub 2 dni wcześniej i trzymaj białka poza lodówką w szczelnie zamkniętej puszce.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+