Brioszka pandoro nadziewana kremem nutella i kremem waniliowym w kształcie choinki

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
30 min

Udaj się do Włoch na okres świąteczny z tym nadziewanym Pandoro! Tak, to nie tylko kwestia delektowania się tym niezbędnym deserem, ale także upiększenia go dwoma kremami: jednym o smaku smarownym, a drugim waniliowym. Jest to bardzo łatwy i szybki deser, który nie wymaga gotowania - wszystko, czego potrzebujesz, to gotowe Pandoro i kremy. Rozwiązanie na ostatnią chwilę, które zachwyci całą rodzinę ;-)


Składniki

8

Bita śmietana z Nutellą :

Waniliowa bita śmietana :


Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania15 min


Obserwacje

Jakiego pandoro powinienem użyć?
Użyliśmy pandoro o wadze 1 kg. Jest to włoska brioszka tradycyjnie spożywana w okresie Bożego Narodzenia. Mniejsze są dostępne, więc nie wahaj się dostosować ilości do rozmiaru swojej brioszki.

Czego mogę użyć zamiast pandoro?
Możesz użyć klasycznej brioszki, ale nie będziesz mieć charakterystycznego kształtu gwiazdy pandoro i nie będziesz w stanie zrobić choinki.

Czego mogę użyć zamiast pasty?
Możesz użyć pasty speculoos, masła orzechowego lub puree z nasion oleistych (migdałów, pistacji itp.).

Z jakim wyprzedzeniem mogę przygotować nadziewane pandoro?
Krem można przygotować do 3 dni wcześniej. Przed użyciem należy go dobrze schłodzić w szczelnym pojemniku. Zalecamy nadziewanie pandoro tego samego dnia!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+