Serduszka z ciasta francuskiego na walentynki
zagłosuj teraz
Czy może być lepszy sposób na podarowanie swojej drugiej połówce deseru, który jest zarówno pyszny, jak i oryginalny? Te chrupiące czekoladowe serca zachwycą nie tylko kubki smakowe, ale także zegarek, ponieważ są tak szybkie w przygotowaniu!
Składniki
2
Szacowany koszt: 1.12Euros€ (0.56€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Jeśli ciasto jest okrągłe, potnij je tak, aby było kwadratowe.
Jeśli ciasto jest już prostokątne, możesz pominąć ten krok :-) - Rozsmaruj Nutellę na całej powierzchni ciasta.
- Zwiń ciasto z jednej strony aż do środka.
- Zrób to samo po drugiej stronie.
Włóż masę do lodówki na 30 minut lub do zamrażarki na 15 minut.
Dzięki temu ciasto będzie twardsze i łatwiejsze do krojenia. - Wyciąć krążki o szerokości około 1 cm.
- Lekko dociśnij spód każdego krążka, aby nadać mu kształt punktu, tak aby wyglądał jak serce.
- Umieść serca na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C.
- Pozostawić do ostygnięcia i voilà!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!