Serduszka z ciasta francuskiego z nutellą na walentynki
zagłosuj teraz
Czy może być lepszy sposób na podarowanie swojej drugiej połówce deseru, który jest zarówno pyszny, jak i oryginalny? Te chrupiące czekoladowe serca zachwycą nie tylko kubki smakowe, ale także zegarek, ponieważ są bardzo szybkie w przygotowaniu!
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
Jeśli ciasto jest okrągłe, potnij je tak, aby było kwadratowe.
Jeśli ciasto jest już prostokątne, możesz pominąć ten krok :-)Rozsmaruj Nutellę na całej powierzchni ciasta.
Zwiń ciasto z jednej strony aż do środka.
Zrób to samo po drugiej stronie.
Włóż masę do lodówki na 30 minut lub do zamrażarki na 15 minut.
Dzięki temu ciasto będzie twardsze i łatwiejsze do krojenia.Wytnij krążki o szerokości około 1 cm.
Lekko dociśnij spód każdego krążka, aby nadać mu kształt punktu, tak aby wyglądał jak serce.
Umieść serca na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C.
Pozostaw do ostygnięcia i voilà!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!