Cruffins, połączenie croissanta i muffina, z kremem i czekoladą

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
1 h 20 m

Po tym, jak zakochaliśmy się w pikantnej wersji serowej, teraz nadszedł czas na nieodparte słodkie cruffiny! Wyobraź sobie kruche rogaliki w kształcie muffinek z kremowym kremem waniliowym i rozpływającymi się wiórkami czekolady... Nie sposób im się oprzeć! Łatwe do przygotowania z gotowego ciasta croissant, te małe cuda są chrupiące na zewnątrz i bardzo miękkie w środku, idealne na wykwintne śniadanie lub pocieszającą przekąskę :)


Składniki

8

Krem waniliowy :


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania25 min

Obserwacje

Jak należy przechowywać cruffiny?

Można je przechowywać tak, jak tradycyjne ciasto wiedeńskie, zawinięte w papierową torebkę i chronione przed powietrzem i wilgocią.

Jak odgrzać viennoiserie?

Podgrzej je w piekarniku w temperaturze 160°C przez kilka minut i gotowe!

Czy krem może być aromatyzowany?

Można go doprawić na przykład ekstraktem waniliowym lub kremem pistacjowym!

Czy można przygotować pikantną wersję tego przepisu?

Tak, możesz, a przepis znajdziesz tutaj!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+