Krem angielski, przepis i wskazówki

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
średnie
20 min

Delikatny krem waniliowy, idealny do wielu deserów, począwszy od pływających wysp!


Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min


Obserwacje

Drewniana łyżka:<\/b> konieczność! Pozwoli ci to wyraźnie zobaczyć, jak postępuje twój krem.

Skąd mam wiedzieć, czy mój krem jest udany?<\/b> Dzięki drewnianej łyżce ;-) Po wyjęciu jej z masy, przesuń po niej palcem. Jeśli pozostanie ślad, krem jest gotowy. Nasz film związany z tym przepisem bardzo dobrze to ilustruje ;-)

Réussir sa crème anglaise à coup sûr :<\/b> Jeśli boisz się zepsuć swój krem, dodaj trochę mąki kukurydzianej do mieszanki jajek i cukru. To magia ;-)

Pomocy, mój budyń się zagotował!<\/b> Jak wiadomo, krem, który się zagotował, to porażka... Ale jest jeszcze sposób, aby to nadrobić! Włóż go do blendera lub pustej butelki i wstrząśnij. Aby być jeszcze bardziej pewnym rezultatu, przesiej go później.

Jako dodatek:<\/b> Krem angielski jest jednym z kluczowych składników pływających wysp! Wspaniale komponuje się również na przykład z kawałkiem wilgotnego ciasta czekoladowego ;-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+