Czekoladowa pomada z ultra rzadkim środkiem, krok po kroku

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
15 min

Desery czekoladowe to te najczęściej powielane. W Ptitchef mamy na ich punkcie bzika! Szalejemy za nimi tak bardzo, że postanowiliśmy podzielić się z Tobą naszym przepisem na czekoladowy fondant z ultra płynnym środkiem, dla jeszcze większej przyjemności!


Składniki

6
Szacowany koszt: 4.03 (0.67€/porcja)

Materiały

  • Miska na ciasto
  • 6 pojedynczych foremek

Przygotowanie

Czas przygotowania7 min
Gotowania8 min
  • Czekoladowa pomada z ultra rzadkim środkiem, krok po kroku - Przygotowanie krok 1Umieść cukier i jajka w misce.
  • Czekoladowa pomada z ultra rzadkim środkiem, krok po kroku - Przygotowanie krok 2Dobrze wymieszać.
  • Czekoladowa pomada z ultra rzadkim środkiem, krok po kroku - Przygotowanie krok 3W innej misce rozpuść czekoladę i masło (albo w kuchence mikrofalowej, sprawdzając co 30 sekund, albo w bemarze). Dobrze wymieszaj i pozostaw do lekkiego ostygnięcia.
  • Czekoladowa pomada z ultra rzadkim środkiem, krok po kroku - Przygotowanie krok 4Dodaj mieszankę czekolady i masła do pierwszej mieszanki (cukier + jajka). Dobrze wymieszaj i dodaj mąkę.
  • Czekoladowa pomada z ultra rzadkim środkiem, krok po kroku - Przygotowanie krok 5Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Czekoladowa pomada z ultra rzadkim środkiem, krok po kroku - Przygotowanie krok 6Małe foremki wysmarować masłem i wlać masę.
  • Czekoladowa pomada z ultra rzadkim środkiem, krok po kroku - Przygotowanie krok 7Rozgrzej piekarnik do 200°C i wstaw do piekarnika na 8 do 10 minut. I gotowe!

Obserwacje

Jeśli chcesz, aby były nieco mniej rzadkie, gotuj je o 1 lub 2 minuty dłużej.

Możesz przygotować wersję do dzielenia się, gotując makaron przez 20/25 minut w okrągłej tortownicy o średnicy 18 cm.



Sprzęt do gotowania

piekarnik
kuchenka mikrofalowa

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+