Czekoladowa pomada z ultra rzadkim środkiem, krok po kroku
zagłosuj teraz
Desery czekoladowe to te najczęściej powielane. W Ptitchef mamy na ich punkcie bzika! Szalejemy za nimi tak bardzo, że postanowiliśmy podzielić się z Tobą naszym przepisem na czekoladowy fondant z ultra płynnym środkiem, dla jeszcze większej przyjemności!
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.03Euros€ (0.67€/porcja)
Materiały
- Miska na ciasto
- 6 pojedynczych foremek
Przygotowanie
Czas przygotowania7 min
Gotowania8 min
- Umieść cukier i jajka w misce.
- Dobrze wymieszać.
- W innej misce rozpuść czekoladę i masło (albo w kuchence mikrofalowej, sprawdzając co 30 sekund, albo w bemarze). Dobrze wymieszaj i pozostaw do lekkiego ostygnięcia.
- Dodaj mieszankę czekolady i masła do pierwszej mieszanki (cukier + jajka). Dobrze wymieszaj i dodaj mąkę.
- Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Małe foremki wysmarować masłem i wlać masę.
- Rozgrzej piekarnik do 200°C i wstaw do piekarnika na 8 do 10 minut. I gotowe!
Obserwacje
Jeśli chcesz, aby były nieco mniej rzadkie, gotuj je o 1 lub 2 minuty dłużej.
Możesz przygotować wersję do dzielenia się, gotując makaron przez 20/25 minut w okrągłej tortownicy o średnicy 18 cm.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
kuchenka mikrofalowa
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!