Ekspresowa tarta z kruszonką z czerwonych owoców

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
40 min

Kruszonka, ten chrupiący deser, którym uwielbiamy delektować się na ciepło, gdy pogoda staje się chłodniejsza :-) Wymyśliliśmy wersję tarty dla jeszcze większej rozkoszy, z chrupiącym kruchym ciastem dla odmiany od klasycznej kruszonki z jabłkami! Ten bardzo łatwy w przygotowaniu deser jest idealny na niedzielny obiad z rodziną lub na popołudniową przekąskę, w towarzystwie gałki lodów waniliowych dla łakomczuchów :-) Postępuj zgodnie z krokami tego przepisu krok po kroku ↓↓


Składniki

6

Ciasto kruche:


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania35 min


Obserwacje

Jak przechowywać tartę z kruszonką?
Przykryć folią spożywczą i przechowywać w lodówce do 5 dni.

Czy tartę z kruszonką można zamrozić?
Tak, tartę z kruszonką można zamrozić.

Czy mogę użyć mrożonych owoców do przygotowania tej tarty?
Tak, ale przed użyciem należy je rozmrozić i dobrze odsączyć.

Czy mogę użyć owoców innych niż czerwone?
Możesz dowolnie zmieniać owoce i stworzyć własną tartę z kruszonką!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+