Francja niebieska biała czerwona tarta
zagłosuj teraz
Cocorico! Co powiesz na deser w kolorach Francji? Oto łatwa w przygotowaniu tarte France bleu blanc rouge, która z pewnością przypadnie do gustu Twoim gościom. Kruche ciasto, krem mascarpone, borówki, maliny i już można się delektować :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 6.48Euros€ (0.81€/porcja)
Materiały
- Forma do tarty 26 cm
- Mikser elektryczny
- Woreczek do ciasta
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania15 min
- Wyłóż formę do tarty kruchym ciastem i nakłuj spód widelcem.
- Schłodzić przez 30 minut, a następnie piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia.
- Umieść mascarpone, zimną śmietanę, cukier puder i ziarenka wanilii w misce.
- Używając miksera elektrycznego, ubijaj śmietanę, aż uzyskasz sztywny krem, który dobrze się trzyma.
- Uformuj z kremu małe kulki na spodzie tarty. Jeśli nie masz rękawa cukierniczego, po prostu wyciśnij krem.
- Ułóż umyte borówki na lewej połowie tarty.
- Na prawej połowie ułóż maliny.
- Twoja francuska tarta jest już gotowa!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!