Tarta w kolorach francji

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
45 min

Cocorico! Co powiesz na deser w kolorach Francji? Oto łatwa w przygotowaniu tarta w kolorach Francji, która z pewnością przypadnie do gustu Twoim gościom. Kruche ciasto, krem mascarpone, borówki, maliny i już można się delektować :-)

Składniki

8

Materiały

  • Forma do tarty 26 cm
  • Mikser elektryczny
  • Woreczek do ciasta

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania15 min
  • Tarta w kolorach Francji - Przygotowanie krok 1Wyłóż formę do tarty kruchym ciastem i nakłuj spód widelcem.
  • Tarta w kolorach Francji - Przygotowanie krok 2Schłodź przez 30 minut, a następnie piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C. Pozostaw do ostygnięcia.
  • Tarta w kolorach Francji - Przygotowanie krok 3Umieść mascarpone, zimną śmietanę, cukier puder i ziarenka wanilii w misce.
  • Tarta w kolorach Francji - Przygotowanie krok 4Używając miksera elektrycznego, ubijaj śmietanę, aż uzyskasz sztywny krem, który dobrze się trzyma.
  • Tarta w kolorach Francji - Przygotowanie krok 5Uformuj z kremu małe kulki na spodzie tarty. Jeśli nie masz rękawa cukierniczego, po prostu rozprowadź krem.
  • Tarta w kolorach Francji - Przygotowanie krok 6Ułóż umyte borówki na lewej połowie tarty.
  • Tarta w kolorach Francji - Przygotowanie krok 7Na prawej połowie ułóż maliny.
  • Tarta w kolorach Francji - Przygotowanie krok 8Twoja francuska tarta jest już gotowa!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: