Francja niebieska biała czerwona tarta

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
45 min

Cocorico! Co powiesz na deser w kolorach Francji? Oto łatwa w przygotowaniu tarte France bleu blanc rouge, która z pewnością przypadnie do gustu Twoim gościom. Kruche ciasto, krem mascarpone, borówki, maliny i już można się delektować :-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 6.48 (0.81€/porcja)

Materiały

  • Forma do tarty 26 cm
  • Mikser elektryczny
  • Woreczek do ciasta

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania15 min

  • Francja niebieska biała czerwona tarta - Przygotowanie krok 1Wyłóż formę do tarty kruchym ciastem i nakłuj spód widelcem.
  • Francja niebieska biała czerwona tarta - Przygotowanie krok 2Schłodzić przez 30 minut, a następnie piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia.
  • Francja niebieska biała czerwona tarta - Przygotowanie krok 3Umieść mascarpone, zimną śmietanę, cukier puder i ziarenka wanilii w misce.
  • Francja niebieska biała czerwona tarta - Przygotowanie krok 4Używając miksera elektrycznego, ubijaj śmietanę, aż uzyskasz sztywny krem, który dobrze się trzyma.
  • Francja niebieska biała czerwona tarta - Przygotowanie krok 5Uformuj z kremu małe kulki na spodzie tarty. Jeśli nie masz rękawa cukierniczego, po prostu wyciśnij krem.
  • Francja niebieska biała czerwona tarta - Przygotowanie krok 6Ułóż umyte borówki na lewej połowie tarty.
  • Francja niebieska biała czerwona tarta - Przygotowanie krok 7Na prawej połowie ułóż maliny.
  • Francja niebieska biała czerwona tarta - Przygotowanie krok 8Twoja francuska tarta jest już gotowa!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+