Kokosowe verrines bez pieczenia w stylu raffaello - bajkowy deser w śnieżnej kuli

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
5 h 25 m

Aby przygotować prosty, efektowny i przyciągający wzrok świąteczny deser, wypróbuj nasze kokosowe verrines Raffaello. Gwarantowany przepis "bez pieczenia", który jest w 100% pyszny dla każdego, kto chce poczęstować swoich gości słonecznym deserem. Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku i w pełni wykorzystaj okres świąteczny :-)


Składniki

4

Mus kokosowy :

Krem waniliowy :

Czekoladowy ganache :

Szacowany koszt: 6.27 (1.57€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Czas oczekiwania5 h


Obserwacje

Dlaczego warto używać białej czekolady?
Czekolada do ciasta jest łatwiejsza w obróbce, dobrze się topi i ma mniej słodki smak.

Moja śmietana nie rośnie, co powinienem zrobić?
Do przygotowania crème montée zawsze używaj płynnej śmietanki o minimalnej zawartości tłuszczu 30%. Im więcej tłuszczu zawiera śmietana, tym lepiej zatrzymuje powietrze podczas ubijania.
-Zawsze używaj bardzo ZIMNEJ śmietanki. Przed rozpoczęciem ubijania włóż śmietankę i przybory (miskę, trzepaczkę) do zamrażarki na 15 minut.

Pomocy! Nie mam rękawa cukierniczego, co mogę zrobić?
Możesz użyć torebki do zamrażania i odciąć jej róg, aby ją przekształcić!

Nie mam przezroczystych kulek do zrobienia śnieżynek, co mogę zrobić?
Można je znaleźć w supermarketach lub w sklepach takich jak Cultura, Zodio...
Jeśli naprawdę nie możesz ich znaleźć, możesz podać ten deser w szklankach lub verrines!

Chciałbym zrobić mini wersję tego przepisu, czy to możliwe?
Możesz użyć mniejszych szklanek, ale będziesz potrzebować więcej Raffaello do dekoracji i więcej verrines!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+