Kokosowe verrines bez pieczenia w stylu raffaello - bajkowy deser w śnieżnej kuli

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
5 h 25 m

Aby przygotować prosty, efektowny i przyciągający wzrok świąteczny deser , wypróbuj nasze kokosowe verrines Raffaello . Gwarantowany przepis "bez pieczenia", który jest w 100% pyszny dla każdego, kto chce poczęstować swoich gości słonecznym deserem. Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku i w pełni wykorzystaj okres świąteczny :-)


Składniki

4

Mus kokosowy :

Krem waniliowy :

Czekoladowy ganache :

Szacowany koszt: 6.27 (1.57€/porcja)

Materiały

  • Robot kuchenny (lub mikser elektryczny)
  • szpatułka
  • worek do wyciskania
  • przezroczyste bombki świąteczne

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Czas oczekiwania5 h

  • Kokosowe verrines bez pieczenia w stylu Raffaello - bajkowy deser w śnieżnej kuli - Przygotowanie krok 1Mus kokosowy :
    Podgrzać śmietankę kokosową, a następnie wymieszać z białą czekoladą, tworząc ganache. Schłodzić przez co najmniej 3 godziny.
  • Kokosowe verrines bez pieczenia w stylu Raffaello - bajkowy deser w śnieżnej kuli - Przygotowanie krok 2Ubić ganache z mascarpone na sztywno. Dodać starty kokos za pomocą szpatułki. Przełożyć do rękawa cukierniczego i schłodzić.
  • Kokosowe verrines bez pieczenia w stylu Raffaello - bajkowy deser w śnieżnej kuli - Przygotowanie krok 3Krem waniliowy :
    Ubić zimną śmietanę z mascarpone, cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym na sztywną pianę. Przełożyć do rękawa cukierniczego z karbowaną końcówką i odstawić w chłodne miejsce.
  • Kokosowe verrines bez pieczenia w stylu Raffaello - bajkowy deser w śnieżnej kuli - Przygotowanie krok 4Czekoladowy ganache :
    Podgrzać śmietankę i wymieszać z białą czekoladą pokrojoną na małe kawałki, tworząc ganache.
  • Kokosowe verrines bez pieczenia w stylu Raffaello - bajkowy deser w śnieżnej kuli - Przygotowanie krok 5Montaż:
    Umieść trochę ganache na spodzie przezroczystych kulek. Dodać warstwę musu kokosowego.
  • Kokosowe verrines bez pieczenia w stylu Raffaello - bajkowy deser w śnieżnej kuli - Przygotowanie krok 6Posypać pokruszonymi blanszowanymi migdałami, a następnie startym kokosem. Na wierzch wylać więcej ganache.
  • Kokosowe verrines bez pieczenia w stylu Raffaello - bajkowy deser w śnieżnej kuli - Przygotowanie krok 7Skropić kremem waniliowym i posypać startym kokosem. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
  • Kokosowe verrines bez pieczenia w stylu Raffaello - bajkowy deser w śnieżnej kuli - Przygotowanie krok 8Zakończ dekorowanie przed podaniem: umieść raffaello na wierzchu i zamknij kulki. Wszystko gotowe!

Obserwacje

Dlaczego warto używać białej czekolady?
Czekolada do ciasta jest łatwiejsza w obróbce, dobrze się topi i ma mniej słodki smak.

Moja śmietana nie rośnie, co powinienem zrobić?
Do przygotowania crème montée zawsze używaj płynnej śmietanki o minimalnej zawartości tłuszczu 30%. Im więcej tłuszczu zawiera śmietana, tym lepiej zatrzymuje powietrze podczas ubijania.
-Zawsze używaj bardzo ZIMNEJ śmietanki. Przed rozpoczęciem ubijania włóż śmietankę i przybory (miskę, trzepaczkę) do zamrażarki na 15 minut.

Pomocy! Nie mam rękawa cukierniczego. Nie mam rękawa cukierniczego, co mogę zrobić?
Możesz użyć torebki do zamrażania i odciąć jej róg, aby ją przekształcić!

Nie mam przezroczystych kulek do zrobienia śnieżynek, co mogę zrobić?
Można je znaleźć w supermarketach lub w sklepach takich jak Cultura, Zodio...
Jeśli naprawdę nie możesz ich znaleźć, możesz podać ten deser w szklankach lub verrines!

Chciałbym zrobić mini wersję tego przepisu, czy to możliwe?
Możesz użyć mniejszych szklanek, ale będziesz potrzebować więcej Raffaello do dekoracji i więcej verrines!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+