Łatwe bezglutenowe biszkopty

zagłosuj teraz
Desser
15 porcji
łatwe
31 min

Masz ochotę na dobrą domową Charlotte od A do Z, ale powstrzymuje Cię alergia/nietolerancja glutenu? Nie ma problemu, dzięki naszemu przepisowi na bezglutenowe biszkopty! A jeśli przygotowanie charlotte wydaje się zbyt czasochłonne i chcesz cieszyć się tymi ciasteczkami prosto z piekarnika, są one również idealne do kawy ;-)

Składniki

15

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania11 min
  • Łatwe bezglutenowe biszkopty - Przygotowanie krok 1Oddzielić białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier.
  • Łatwe bezglutenowe biszkopty - Przygotowanie krok 2Beza powinna mieć kształt tzw. ptasiego dzioba i być bardzo twarda.
  • Łatwe bezglutenowe biszkopty - Przygotowanie krok 3Dodaj żółtka i szybko ubijaj, aż dobrze się połączą. Nie ubijać zbyt długo.
  • Łatwe bezglutenowe biszkopty - Przygotowanie krok 4Przesiać mąkę kukurydzianą na masę, a następnie wymieszać szpatułką. Delikatnie wymieszać masę z mąką kukurydzianą.
  • Łatwe bezglutenowe biszkopty - Przygotowanie krok 5Rozłóż ciastka na blasze do pieczenia.
  • Łatwe bezglutenowe biszkopty - Przygotowanie krok 6Posyp herbatniki cukrem pudrem. Odczekać 2 minuty, a następnie ponownie posypać cukrem pudrem.
  • Łatwe bezglutenowe biszkopty - Przygotowanie krok 7Piec przez 11 minut w temperaturze 190°C.
  • Łatwe bezglutenowe biszkopty - Przygotowanie krok 8Teraz bezglutenowe ciasteczka łyżeczkowe są gotowe!

Obserwacje

Kształt: to zależy od Ciebie! W przypadku charlotte można wybrać okrągłe herbatniki do umieszczenia na dnie.

Przesiej mąkę/maïzena: ten krok jest niezbędny w tym przepisie. W przeciwnym razie będzie zbyt wiele grudek!

Nie masz rękawa cukierniczego? Odetnij róg woreczka do zamrażania i wlej masę! Jeśli chcesz pracować jeszcze bardziej precyzyjnie, możesz użyć rękawa do wyciskania ;-)

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: