Łatwy mus cytrynowy
zagłosuj teraz
Zakończ posiłek świeżym i lekko cierpkim musem cytrynowym. Są bardzo łatwe w przygotowaniu i stanowią lekki deser, tak jak lubimy :-) Krok po kroku, postępuj zgodnie ze wszystkimi krokami tego przepisu z naszymi szczegółowymi wyjaśnieniami poniżej ↓
Składniki
6
Dekoracja :
Materiały
- 1 woreczek do ciasta (opcjonalnie)
- 1 woreczek do ciasta 12 mm (opcjonalnie)
- 1 mikser elektryczny
- szklanki / verrines
- folia spożywcza
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania12 h
Umyć cytryny, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.
Ubić białka na sztywną pianę i stopniowo dodawać cukier.Ubić śmietanę i mascarpone na sztywno. Dodać sok i skórkę z cytryny i dobrze wymieszać szpatułką.
Wmieszać białka do masy za pomocą szpatułki, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przełóż mus do worka cukierniczego z dużą okrągłą końcówką. Przełożyć mus do foremek lub innych pojemników. Przykryć folią spożywczą i schłodzić przez 1 noc (od 3 do 12 godzin).
Udekoruj musy. My zdecydowaliśmy się dodać skórkę na wierzchu i plasterek cytryny na szklance. Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!