Marchewkowy biszkopt z nadzieniem sernikowym
zagłosuj teraz
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe i jesteś fanem sernika, pokochasz to słodkie połączenie! :) Na zakończenie posiłku z rodziną lub przyjaciółmi lub po prostu na pyszną przekąskę! Jest bardzo łatwy do zrobienia, masz ochotę?
Składniki
10
Na sernik:
Ciasto marchewkowe:
Szacowany koszt: 7.36Euros€ (0.74€/porcja)
Materiały
- pręty ręczne
- trzepaczka elektryczna
- Tortownica o średnicy 22 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania45 min
- Przygotowanie sernika:
Wymieszać wszystkie składniki trzepaczką i odstawić. - Ciasto marchewkowe:
W misce wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową, imbir i sól. Odstawić na bok. - W innej misce ubij jajka z cukrem trzepaczką elektryczną, aż podwoją swoją objętość.
Dodawaj stopniowo roztopione masło, kontynuując ubijanie. - Dodaj startą marchewkę i wymieszaj szpatułką.
Na koniec dodać suche składniki 3 razy. Za każdym razem dobrze wymieszać. - Wlej połowę ciasta biszkoptowego do tortownicy.
Następnie, za pomocą łyżki do lodów, dodać małe kulki kremu sernikowego. - Nałożyć równomiernie warstwę sernika.
- Wykończyć kolejną warstwą biszkoptu.
Piec przez 45 minut w temperaturze 180ºC (z termoobiegiem). - Pozostaw ciasto do ostygnięcia, a przed podaniem (musi być całkowicie schłodzone) przygotuj polewę.
Aby przygotować polewę, wystarczy wymieszać składniki trzepaczką. - Wylać na wierzch naszego nadziewanego biszkoptu i gotowe!
- Enjoy! :)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!