Biszkopt marchewkowy z nadzieniem sernikowym
zagłosuj teraz
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe i jesteś fanem sernika, pokochasz to słodkie połączenie! :) Idealne na zakończenie posiłku z rodziną lub przyjaciółmi, lub po prostu na pyszną przekąskę! Jest bardzo łatwe do zrobienia, masz ochotę?
Składniki
10
Na sernik:
Ciasto marchewkowe:
Glazura:
Szacowany koszt: 7.36Euros€ (0.74€/porcja)
Materiały
- pręty ręczne
- trzepaczka elektryczna
- Tortownica o średnicy 22 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania45 min
Przygotowanie sernika:
Wymieszać wszystkie składniki trzepaczką i odstawić.Ciasto marchewkowe:
W misce wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową, imbir i sól. Odstawić na bok.W innej misce ubij jajka z cukrem trzepaczką elektryczną, aż podwoją swoją objętość.
Dodawaj stopniowo roztopione masło, kontynuując ubijanie.Dodaj startą marchewkę i wymieszaj szpatułką.
Na koniec dodaj suche składniki w 3 partiach. Za każdym razem dobrze wymieszaj.Wlej połowę ciasta biszkoptowego do tortownicy.
Następnie, za pomocą łyżki do lodów, dodaj małe kulki kremu sernikowego.Nałóż równomiernie warstwę sernika.
Wykończ kolejną warstwą biszkoptu.
Piec przez 45 minut w temperaturze 180ºC (z termoobiegiem).Pozostaw ciasto do ostygnięcia, a przed podaniem (musi być całkowicie schłodzone) przygotuj polewę.
Aby przygotować polewę, wystarczy wymieszać składniki trzepaczką.Wylać na wierzch naszego nadziewanego biszkoptu i gotowe!
Smacznego! :)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!