Mus malinowy

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
30 min

Lekki, orzeźwiający deser, który jest idealnym dopełnieniem posiłku.


Składniki

4
Szacowany koszt: 4.21 (1.05€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania5 min


Obserwacje

Maliny: tutaj są świeże, ale możesz użyć mrożonych malin lub nawet gotowego coulis malinowego, aby zaoszczędzić czas.

Sposób użycia: mus jest równie dobry sam w sobie, jak i jako dodatek do ciast lub innych deserów.

Przechowywanie: ze względu na kruchość kremu, mus należy spożyć w ciągu 2 dni.

Czy zamiast żelatyny można użyć agar agar? Tak, bez żadnego problemu! Oto ogólny przelicznik: 2g agaru agarowego = 6g żelatyny = 3 arkusze po 2g. Tutaj, wiedząc, że używamy 2 arkuszy żelatyny, tj. około 4 g, można zastąpić je 1,33 g agaru agarowego.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+