Szybkie walentynkowe vacherins

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
Å‚atwe
1 h 20 m

Chrupiący, rozpływający się w ustach deser, idealny do okazania miłości ukochanej osobie!


Składniki

4
Szacowany koszt: 0.29 (0.07€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania1 h

  • Szybkie walentynkowe Vacherins - Przygotowanie krok 1Ubij biaÅ‚ka z poÅ‚owÄ… cukru. Gdy trzepaczka zacznie zostawiać Å›lady, dodać drugÄ… poÅ‚owÄ™ cukru.
    Ubijaj, aż beza utworzy szczyt po podniesieniu trzepaczki.
  • Szybkie walentynkowe Vacherins - Przygotowanie krok 2Narysuj serca na arkuszu pergaminu do pieczenia. NastÄ™pnie użyj rÄ™kawa do wyciskania, aby nanieść serca na blachÄ™ do pieczenia, zgodnie z narysowanymi wzorami.
  • Szybkie walentynkowe Vacherins - Przygotowanie krok 3Piec przez 1 godzinÄ™ w temperaturze 120°C.
  • Szybkie walentynkowe Vacherins - Przygotowanie krok 4Gdy bezy ostygnÄ…, a sorbet lekko zmiÄ™knie, nałóż trochÄ™ na bezowe serce, a nastÄ™pnie umieść drugie serce na wierzchu i delikatnie dociÅ›nij (uważajÄ…c, aby nie zÅ‚amać bezy).
  • Szybkie walentynkowe Vacherins - Przygotowanie krok 5Włóż do zamrażarki lub zjedz od razu! Smacznego!

Obserwacje

Nie masz rękawa do wyciskania? Żaden problem! Użyj torebki do zamrażania z odciętym rogiem ;-)

Wskazówki dotyczące udanej bezy: Najlepiej używać białek w temperaturze pokojowej, a nawet dojrzałych. Tak więc, albo wyjmij jajka z lodówki na kilka godzin przed przygotowaniem bezy, albo oddziel białka od żółtek 1 lub 2 dni wcześniej i przechowuj białka poza lodówką w szczelnie zamkniętej puszce.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+