Szybkie walerntynkowe vacherins
zagłosuj teraz
Chrupiący, rozpływający się w ustach deser, idealny do okazania miłości ukochanej osobie!
Składniki
4
Szacowany koszt: 0.29Euros€ (0.07€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania1 h
Ubij białka z połową cukru. Gdy trzepaczka zacznie zostawiać ślady, dodać drugą połowę cukru.
Ubijaj, aż beza utworzy szczyt po podniesieniu trzepaczki.Narysuj serca na arkuszu pergaminu do pieczenia. Następnie użyj rękawa do wyciskania, aby nanieść serca na blachę do pieczenia, zgodnie z narysowanymi wzorami.
Piec przez 1 godzinę w temperaturze 120°C.
Gdy bezy ostygną, a sorbet lekko zmięknie, nałóż trochę na bezowe serce, a następnie umieść drugie serce na wierzchu i delikatnie dociśnij (uważając, aby nie złamać bezy).
Włóż do zamrażarki lub zjedz od razu! Smacznego!
Obserwacje
Nie masz rękawa do wyciskania? Żaden problem! Użyj torebki do zamrażania z odciętym rogiem ;-)
Wskazówki dotyczące udanej bezy: Najlepiej używać białek w temperaturze pokojowej, a nawet dojrzałych. Tak więc, albo wyjmij jajka z lodówki na kilka godzin przed przygotowaniem bezy, albo oddziel białka od żółtek 1 lub 2 dni wcześniej i przechowuj białka poza lodówką w szczelnie zamkniętej puszce.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!