Szybkie walentynkowe vacherins
zagłosuj teraz
Chrupiący, rozpływający się w ustach deser, idealny do okazania miłości ukochanej osobie!
Składniki
4
Szacowany koszt: 0.29Euros€ (0.07€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania1 h
- Ubij białka z połową cukru. Gdy trzepaczka zacznie zostawiać ślady, dodać drugą połowę cukru.
Ubijaj, aż beza utworzy szczyt po podniesieniu trzepaczki. - Narysuj serca na arkuszu pergaminu do pieczenia. Następnie użyj rękawa do wyciskania, aby nanieść serca na blachę do pieczenia, zgodnie z narysowanymi wzorami.
- Piec przez 1 godzinę w temperaturze 120°C.
- Gdy bezy ostygną, a sorbet lekko zmięknie, nałóż trochę na bezowe serce, a następnie umieść drugie serce na wierzchu i delikatnie dociśnij (uważając, aby nie złamać bezy).
- Włóż do zamrażarki lub zjedz od razu! Smacznego!
Obserwacje
Nie masz rękawa do wyciskania? Żaden problem! Użyj torebki do zamrażania z odciętym rogiem ;-)
Wskazówki dotyczące udanej bezy: Najlepiej używać białek w temperaturze pokojowej, a nawet dojrzałych. Tak więc, albo wyjmij jajka z lodówki na kilka godzin przed przygotowaniem bezy, albo oddziel białka od żółtek 1 lub 2 dni wcześniej i przechowuj białka poza lodówką w szczelnie zamkniętej puszce.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!