Tarta bananowo-czekoladowa (krok po kroku)
zagłosuj teraz
Połączenie smaków, któremu nie będziesz w stanie się oprzeć :-)
Składniki
10
Szacowany koszt: 4.89Euros€ (0.49€/porcja)
Materiały
- Forma do tarty o średnicy 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
- Umieść kruche ciasto w formie do tarty i piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C. Pokrój banany na plasterki.
- Gdy spód tarty ostygnie, umieść w nim plasterki banana.
- Doprowadzić śmietankę do wrzenia. Umieść czekoladę i cukier w misce. Zalej je wrzącą śmietanką i mieszaj, aż masa będzie gładka.
- Roztop masło i dodaj do mieszanki.
- Natychmiast wylej masę na banany. Obróć tartę, aby rozprowadzić ganache na całej powierzchni. Chłodzić przez 1 godzinę.
- Ułóż banany na tartę, aby ją udekorować - pozwól swojej kreatywności płynąć! :)
- Czekoladowa tarta bananowa jest już gotowa!
Obserwacje
Ganache: musi być użyty natychmiast, w przeciwnym razie może ostygnąć i być zbyt twardy do rozprowadzenia na tartę.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!