Tarta malinowa (szybka i łatwa)
zagłosuj teraz
W rodzinie klasycznych i nieodpartych deserów prosimy o tartę malinową! Nie sposób nie skusić się na chrupiące kruche ciasto, rozpływający się w ustach krem o smaku migdałowym i owocowy smak świeżych, kolorowych malin... Oto szybki i łatwy przepis, ze składnikami, które z pewnością znajdziesz w swoich szafkach (lub nawet w ogrodzie, jeśli masz szczęście mieć dobrze zaopatrzone krzaki malin). To idealny deser na zakończenie lekkiego, pysznego posiłku. Nie wahaj się zmieniać kształtów, używając okrągłych lub kwadratowych foremek lub dzieląc ciasto na kilka małych tart :-)
Składniki
10
Szacowany koszt: 7.83Euros€ (0.78€/porcja)
Materiały
- Forma do tarty lub okrąg o średnicy 22 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
- Wyłóż formę kruchym ciastem i odstaw w chłodne miejsce.
- Wymieszaj zmiękczone masło z cukrem, a następnie dodaj jajko. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj proszek migdałowy i mąkę kukurydzianą.
- Wlać krem migdałowy do ciasta kruchego i piec przez 20 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia.
- Oczyść maliny i ułóż je atrakcyjnie na wierzchu kremu migdałowego. Posyp cukrem pudrem i voila, tarta z malinami gotowa!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!