Tarta malinowa (prosta i szybka)

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
łatwe
40 min

W rodzinie klasycznych i nieodpartych deserów prosimy o tartę malinową! Nie sposób nie skusić się na chrupiące kruche ciasto, rozpływający się w ustach krem o smaku migdałowym i owocowy smak świeżych, kolorowych malin... Oto szybki i łatwy przepis, ze składnikami, które z pewnością znajdziesz w swoich szafkach (lub nawet w ogrodzie, jeśli masz szczęście mieć dobrze zaopatrzone krzaki malin). To idealny deser na zakończenie lekkiego, pysznego posiłku. Nie wahaj się zmieniać kształtów, używając okrągłych lub kwadratowych foremek lub dzieląc ciasto na kilka małych tart :-)

Składniki

10

Materiały

  • Forma do tarty lub okrąg o średnicy 22 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
  • Wyłóż formę kruchym ciastem i odstaw w chłodne miejsce.
  • Wymieszaj zmiękczone masło z cukrem, a następnie dodaj jajko. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj proszek migdałowy i mąkę kukurydzianą.
  • Wlej krem migdałowy do ciasta kruchego i piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C. Pozostaw do ostygnięcia.
  • Oczyść maliny i ułóż je atrakcyjnie na wierzchu kremu migdałowego. Posyp cukrem pudrem i voilà, tarta z malinami gotowa!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: