Tarta pół figowa, pół winogronowa

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
1 h 5 m

Czasami na deser wahamy się między dwoma przepisami... Więc czujemy się trochę... pół figowo, pół winogronowo.... Ale zaraz, przecież figi i winogrona to wrześniowe owoce, prawda? Dlaczego więc nie przekształcić tego wyrażenia w rzeczywistość, tworząc tartę! Zaskocz swoich gości i skuś każde podniebienie naszą tartą pół figi, pół winogrona ;-) W ten sposób każdy może wybrać część tarty, którą preferuje i wszyscy będą mogli się zgodzić. Zapoznaj się z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami, zdjęciami i filmami poniżej, aby niczego nie przegapić :-)

Składniki

6

Materiały

  • 1 forma do ciasta

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania25 min
  • Tarta pół figowa, pół winogronowa - Przygotowanie krok 1Wymieszaj zmiękczone masło, brązowy cukier, jajka i proszek z orzechów laskowych. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Tarta pół figowa, pół winogronowa - Przygotowanie krok 2Rozwiń kruche ciasto i umieść je w formie do tarty. Równomiernie rozprowadź krem orzechowy na cieście.
  • Tarta pół figowa, pół winogronowa - Przygotowanie krok 3Wstaw tartę do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na około 30 minut.
  • Tarta pół figowa, pół winogronowa - Przygotowanie krok 4Ten krok jest kluczowy, ponieważ będziesz musiał wybrać między figami, winogronami lub jednym i drugim!
    Pokrój figi na 4 części, a białe winogrona pozostaw w całości.
    Ułóż owoce na cieście.
  • Tarta pół figowa, pół winogronowa - Przygotowanie krok 5Wszystko gotowe!

Obserwacje

Aby uzyskać tartę z połową fig i połową winogron, ułóż figi po lewej stronie, a winogrona po prawej.

Nie wahaj się użyć kruchego ciasta.

Możesz zastąpić proszek z orzechów laskowych proszkiem migdałowym.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: