Tarta pół figowa, pół winogronowa
Czasami na deser wahamy się między dwoma przepisami... Więc czujemy się trochę... pół figowo, pół winogronowo.... Ale zaraz, przecież figi i winogrona to wrześniowe owoce, prawda? Dlaczego więc nie przekształcić tego wyrażenia w rzeczywistość, tworząc tartę! Zaskocz swoich gości i skuś każde podniebienie naszą tartą pół figi, pół winogrona ;-) W ten sposób każdy może wybrać część tarty, którą preferuje i wszyscy będą mogli się zgodzić. Zapoznaj się z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami, zdjęciami i filmami poniżej, aby niczego nie przegapić :-)
Składniki
Materiały
- 1 forma do ciasta
Przygotowanie
- Wymieszaj zmiękczone masło, brązowy cukier, jajka i proszek z orzechów laskowych. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Rozwiń kruche ciasto i umieść je w formie do tarty. Równomiernie rozprowadzić krem orzechowy na cieście.
- Wstawić tartę do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na około 30 minut.
- Ten krok jest kluczowy, ponieważ będziesz musiał wybrać między figami, winogronami lub jednym i drugim!
Pokrój figi na 4 części, a białe winogrona pozostaw w całości.
Ułóż owoce na cieście. - Wszystko gotowe!
Obserwacje
Aby uzyskać tartę z połową fig i połową winogron, ułóż figi po lewej stronie, a winogrona po prawej.
Nie wahaj się użyć kruchego ciasta.
Możesz zastąpić proszek z orzechów laskowych proszkiem migdałowym.