Domowe mleko migdałowe

zagłosuj teraz
Drink
6 porcji
łatwe
1 h 10 m

A gdyby tak stworzyć własne napoje roślinne? Zacznijmy od mleka migdałowego! Dzięki wodzie i chrupiącym migdałom uzyskasz niezwykle gładki efekt. Idealne jako dodatek do herbaty/kawy lub do ciast. Zaleta tego przepisu? Zero odpadów! Nie ma tu cegły do wyrzucenia, wszystko zostanie zużyte ;-) Jeśli chodzi o okarę (zmiażdżone i wyciśnięte migdały pozostałe po przygotowaniu mleka migdałowego), można jej użyć do ożywienia jogurtów lub do zrobienia ciasteczek! Wystarczy znaleźć przepis na naszej stronie internetowej ;-)


Składniki

6

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+