Meksykańska margarita

zagłosuj teraz
Drink
1 porcji
łatwe
5 min

Ten słynny aperitif został stworzony w Meksyku przez Amerykanów. Najlepiej podawać go w kieliszku koktajlowym, aby można było dodać sól wokół krawędzi i plasterek limonki, zgodnie z tradycją. W zależności od gustu, można usunąć lub dodać cytrynę do koktajlu, jeśli chcemy mniej lub więcej goryczy. Zamiast kostek lodu można dodać kruszony lód, aby uzyskać bardzo schłodzony efekt i to wszystko! Prosty w przygotowaniu, idealny koktajl na wszystkie święta! Najlepiej podawać jako aperitif z tostami i verrines. I zawsze z umiarem ;-)

Składniki

1

Przygotowanie

  • Meksykańska margarita - Przygotowanie krok 1Wlej tequilę, triple sec i sok z cytryny do shakera, a następnie dodaj kostki lodu.
  • Meksykańska margarita - Przygotowanie krok 2Zamknij shaker i dobrze wstrząśnij.
  • Meksykańska margarita - Przygotowanie krok 3Rozetrzyj ćwiartkę limonki na brzegu kieliszka do margarity.
  • Meksykańska margarita - Przygotowanie krok 4Następnie zanurz brzeg szklanki w drobnej soli, aby "oszronić" szklankę.
  • Meksykańska margarita - Przygotowanie krok 5Wlej koktajl do szklanki, udekoruj plasterkiem limonki i twoja margarita jest gotowa!

    Nadużywanie alkoholu jest niebezpieczne dla zdrowia. Pij z umiarem.
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: