Meksykańska margarita
zagłosuj teraz
Ten słynny aperitif został stworzony w Meksyku przez Amerykanów. Najlepiej podawać go w kieliszku koktajlowym, aby można było dodać sól wokół krawędzi i plasterek limonki, zgodnie z tradycją. W zależności od gustu, można usunąć lub dodać cytrynę do koktajlu, jeśli chcemy mniej lub więcej goryczy. Zamiast kostek lodu można dodać kruszony lód, aby uzyskać bardzo schłodzony efekt i to wszystko! Prosty w przygotowaniu, idealny koktajl na wszystkie święta! Najlepiej podawać jako aperitif z tostami i verrines. I zawsze z umiarem ;-)
Składniki
1
Szacowany koszt: 1.84Euros€ (1.84€/porcja)
Przygotowanie
Wlej tequilę, triple sec i sok z cytryny do shakera, a następnie dodaj kostki lodu.
Zamknij shaker i dobrze wstrząśnij.
Rozetrzyj ćwiartkę limonki na brzegu kieliszka do margarity.
Następnie zanurz brzeg szklanki w drobnej soli, aby "oszronić" szklankę.
Wlej koktajl do szklanki, udekoruj plasterkiem limonki i twoja margarita jest gotowa!
Nadużywanie alkoholu jest niebezpieczne dla zdrowia. Pij z umiarem.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!