Domowa bułka tarta
zagłosuj teraz
Zostało ci trochę chleba? Oprócz wykorzystania go w przepisach takich jak budyń, gazpacho i inne, możesz również przygotować domową bułkę tartą do zapiekanek, klopsików, a nawet panierowanych dań, takich jak risole i steki. Pamiętaj o zasadzie: zero marnotrawstwa w kuchni. Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku:
Składniki
2
Szacowany koszt: 0.5Euros€ (0.25€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Pokrój chleb i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180ºC. Ważne jest, aby chleb był twardy (ale nie przypalony).
- Pozostawić do ostygnięcia. Stopniowo rozdrabniać kawałki chleba w robocie kuchennym lub blenderze.
- Powinien pozostać w postaci okruchów.
- Jeśli wolisz, dopraw suszonymi ziołami, czosnkiem w proszku lub inną przyprawą.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!