Domowa bułka tarta

zagłosuj teraz
Inny
2 porcji
łatwe
20 min

Zostało ci trochę chleba? Oprócz wykorzystania go w przepisach takich jak budyń, gazpacho i inne, możesz również przygotować domową bułkę tartą do zapiekanek, klopsików, a nawet panierowanych dań, takich jak risole i steki. Pamiętaj o zasadzie: zero marnotrawstwa w kuchni. Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku:


Składniki

2
Szacowany koszt: 0.5 (0.25€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
  • Domowa bułka tarta - Przygotowanie krok 1Pokrój chleb i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180ºC. Ważne jest, aby chleb był twardy (ale nie przypalony).
  • Domowa bułka tarta - Przygotowanie krok 2Pozostawić do ostygnięcia. Stopniowo rozdrabniać kawałki chleba w robocie kuchennym lub blenderze.
  • Domowa bułka tarta - Przygotowanie krok 3Powinien pozostać w postaci okruchów.
  • Domowa bułka tarta - Przygotowanie krok 4Jeśli wolisz, dopraw suszonymi ziołami, czosnkiem w proszku lub inną przyprawą.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+