Bardzo łatwe orientalne tabbouleh
zagłosuj teraz
Jako dodatek do grilla, na piknik lub jako prosty posiłek, tabbouleh jest idealny! Schłodzony, dzięki posiekanym ziołom, ten pełen smaku przepis z pewnością przypadnie Ci do gustu. Nie wymaga gotowania! Wystarczy wymieszać składniki i pozostawić semolinę pszenną do spęcznienia w lodówce. Przydatne, jeśli nie masz piekarnika ;-) Doskonała alternatywa, jeśli chcesz przygotować wegański przepis bez żadnych komplikacji! Dodaj wybrane przez siebie surowe warzywa i rozpocznij wegański test!
Składniki
6
Szacowany koszt: 1.56Euros€ (0.26€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania2 h
- Umieść nieugotowaną kaszę mannę, sok z cytryny i oliwę z oliwek w misce.
- Dodaj pokrojone pomidory, posiekaną cebulę i posiekane zioła. Dopraw solą i pieprzem.
- Dobrze wymieszaj i pozostaw w lodówce na 2 godziny. Kasza manna napęcznieje dzięki oliwie z oliwek i sokowi z cytryny. Dobrze wymieszać przed podaniem.
- A teraz tabbouleh jest gotowe!
Obserwacje
Dodatki: można dodać składniki takie jak ogórek lub papryka.
Pomidory: dla dodania słodyczy, nie wahaj się obrać ich przed pokrojeniem.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!