Jak ugotować jajko na miękko?
zagłosuj teraz
Aby uzyskać miękkie białko i wyjątkowo rzadkie żółtko, naprawdę musisz wypróbować ten przepis na jajka na miękko! To idealny sposób na ugotowanie jajek, a następnie dodanie ich do sałatki, velouté lub nawet na kromkę chleba z łososiem i awokado na brunch ;-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 0.31Euros€ (0.16€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania2 min
Czas oczekiwania2 min
Gotowania5 min
- Doprowadź garnek z wodą do wrzenia.
- Zanurz jajka we wrzącej wodzie i gotuj przez 5 minut i 30 sekund.
- Natychmiast wyjąć jajka i zanurzyć je w lodowatej wodzie na około 1 minutę, aby zatrzymać ich gotowanie.
- Teraz jajka na miękko są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!