Jak ugotować jajko na miękko?
zagłosuj teraz
Aby uzyskać miękkie białko i wyjątkowo rzadkie żółtko, musisz wypróbować ten przepis na jajka na miękko! To idealny sposób na ugotowanie jajek, które można dodać do sałatki, velouté lub nawet na kromkę chleba z łososiem i awokado na brunch ;-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 0.31Euros€ (0.16€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania2 min
Czas oczekiwania2 min
Gotowania5 min
Doprowadź wodę w garnku do wrzenia.
Zanurz jajka we wrzącej wodzie i gotuj przez 5 minut i 30 sekund.
Natychmiast wyjąć jajka i zanurzyć je w lodowatej wodzie na około 1 minutę, aby zatrzymać gotowanie.
I gotowe, twoje jajka na miękko są już gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!