Łódeczki jajeczne z munsterem
zagłosuj teraz
Aby przygotować łatwy i przyjemny posiłek, wypróbuj nasze łódeczki jajeczne z serem Munster! Miękkie łódeczki wykonane z bułki i wypełnione bekonem / serem Munster / jajkiem. Przepis z klasycznymi składnikami dla oryginalnego rezultatu, który z pewnością zadowoli zarówno młodszych, jak i starszych! Aby uzyskać kompletny posiłek, wystarczy podać te łódeczki jajeczne z mieszanką sałat ;-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 4.12Euros€ (2.06€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Odetnij wierzch każdej bułki i usuń miękisz.
- Ugotować zapałki bekonowe.
Rozsmaruj łyżkę crème fraîche na spodzie każdej bułki, a następnie ułóż na wierzchu zapałki z boczku. - Pokrój plasterki sera Munster i umieść po jednym w każdej bułce.
- Na koniec wbij jajko do każdego bochenka i połóż na wierzchu kilka zapałek bekonu i kawałków sera Munster.
- Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
- Teraz łódeczki z jajek Munster są gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!