Łódeczki jajeczne z serem munster
zagłosuj teraz
Aby przygotować łatwy i przyjemny posiłek, wypróbuj nasze łódeczki jajeczne z serem Munster! Miękkie łódeczki wykonane z bułek i wypełnione bekonem, serem Munster oraz jajkiem. Przepis z klasycznymi składnikami dla oryginalnego rezultatu, który z pewnością zadowoli zarówno młodszych, jak i starszych! Aby uzyskać kompletny posiłek, wystarczy podać te łódeczki jajeczne z mieszanką sałat ;-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 4.12Euros€ (2.06€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
Odetnij wierzch każdej bułki i usuń miękisz.
Usmaż paski bekonu.
Rozsmaruj łyżkę crème fraîche na spodzie każdej bułki, a następnie ułóż na wierzchu paski bekonu.Pokrój plasterki sera Munster i umieść po jednym w każdej bułce.
Na koniec wbij jajko do każdego bochenka i połóż na wierzchu kilka pasków bekonu i kawałków sera Munster.
Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
I voilà, twoje łódeczki jajeczne z serem Munster są gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!