Miękkie i puszyste suflety serowe

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
średnie
35 min

Myślisz, że suflety serowe są trudne do zrobienia? Pomyśl jeszcze raz! Wystarczy przygotować ciasto i umieścić je w małych kokilkach. Doskonałe jako dodatek, można przygotować resztę dania, podczas gdy suflety gotują się w piekarniku. Doskonale nadają się również do podania z mieszanką sałat. Podawaj je zaraz po wyjęciu z piekarnika, aby upewnić się, że są jeszcze ciepłe i puszyste. W końcu suflety bardzo szybko się rozpadają!


Składniki

4

Na 4 małe suflety lub jeden duży:

Szacowany koszt: 1.69 (0.42€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min


Obserwacje

Ser:<\/b> możesz wybrać coś innego niż tarty ser, taki jak Comté, Cantal lub inne twarde sery.

Format <\/b>: tutaj zdecydowaliśmy się na odrobinę samolubnej przyjemności, przygotowując pojedyncze wersje sufletów. Jeśli wolisz dzielić się z innymi, wybierz większą formę, aby zrobić pojedynczy suflet!

Gałka muszkatołowa:<\/b> jeśli lubisz jej smak, bardzo dobrze komponuje się z innymi składnikami tego dania ;-)

Degustacja:<\/b> te suflety powinny być jedzone prosto z piekarnika. Jeśli zostaną ponownie podgrzane, nie będą smakować tak dobrze i stracą swoją konsystencję. Będziesz musiał zjeść je wszystkie, nie zostawiając ani okruszka ;-)



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+